Láthatatlan ütés ölte meg a bokszolót

2011.12.08. 16:37

Egy jekatyerinburgi kórházban csütörtökön elhunyt Roman Szimakov orosz profi ökölvívó, aki hétfőn szenvedett kiütéses vereséget egy félnehézsúlyú címmérkőzésen.

A 12 menetesre tervezett meccsen Szimakovot először a hatodik menetben küldte padlóra honfitársa, Szergej Kovaljov, majd a hetedikben ütötte ki. Szimakov a vereség után azonnal kórházba került, megműtötték, vérrögöt távolítottak el az agyából, de az eszméletét már többé nem nyerte vissza.

Az orosz profi boksz több mint 20 éves történetében Szimakov az első, aki a ringben, mérkőzés közben szerzett sérülésébe halt bele. Halála Kovaljovot is megviselte, imádkozott ellenfele felépüléséért, a templomban gyertyát is gyújtott érte. Szimakov családjától is bocsánatot kért.

Kovaljov sem tudta felidézni, hogy mikor és mivel okozhatott halálos sérülést ellenfelének.

A 27 éves Szimakovnak a hétfői volt a 22. profi meccse, a tét a Boksz Világtanács (WBC) Ázsiai Boksztanácsának címe volt. Ez lett Szimakov első kiütéssel elveszített találkozója, összesen csupán a második elbukott mérkőzése. 19 meccsetnyert, 9-et KO-val, és egy döntetlenje is volt.