Khan visszavágót kapott a kalapos miatt

2012.01.13. 15:59

A WBA elnökhelyettese, Gilberto Jesús Mendoza megerősítette, Amir Khannak és Lamont Petersonnak újra meg kell mérkőznie egymással, mert első meccsükön túl sok volt a gyanús körülmény.

December 10-én az IBF és a WBA kisváltósúlyú világbajnoki övéért mérkőzött a két bokszoló. A bírók megosztott pontozással Petersont hozták ki győztesnek. Khan, már akkor jelezte, az őt kétszer megintő mérkőzésvezető tudatosan segítette ellenfelét. Később újabb gyanús körülményt vélt felfedezni, a meccs felvételein feltűnt neki egy kalapos férfi, aki az egyik pontozóbíróhoz többször odalépett. Khan szerint manipulálhatta is a pontozólapokat. A kalaposról később kiderült, az IBF egyik alapítványának dolgozik. Mustafa Ameen természetesen tagadta, hogy bármilyen módon próbálta volna befolyásolni a mérkőzést.

A WBA most a tisztázatlan körülmények miatt engedett Khan kérésének, Petersonnak kötelező visszavágót adnia Khannak. Ez minden valószínűség szerint összejöhet, hacsak Peterson le nem köt egy mérkőzést Manny Pacquiaóval. Az a meccs még a világbajnoki címnél is fontosabb lehet.