Erdei: Bármelyik világbajnok ideális lenne

2012.01.25. 12:27
Erdei Zsolt december 31-én az IBF félnehézsúlyú világbajnoki címéért bokszolt volna Tavoris Clouddal, de kézsérülése és fogproblémája miatt le kellett mondania a meccset. Lekötött gálája még nincs, de Erdei bármelyik világszervezet bajnokával kiállna, 12 hét alatt csúcsformába lendülhet.

„Vis major történt, jött egy sérülés, volt egy rossz fogam, ami valószínűleg kihatással volt a kézsérülésemre. Azért mondtam le a mérkőzést, mert azzal a kézzel nem tudtam volna bokszolni. A csonthártya be volt gyulladva, a bütyköm a duplájára dagadt, belilult, és nem igazán tudtuk megállapítani, hogy a zúzódáson kívül még mi lehet a baj. Nagyon remélem, hogy a fog okozta a problémát. Volt egy koronám és alatta egy gócpont, ami gyulladásban volt. Éreztem én hónapról hónapra, hogy néha elkezd fájni, és akkor nem nagyon tudtam azon az oldalon rágni. Elmentem a fogorvoshoz, megröntgeneztek, és a gyulladás miatt kihúzták a fogat, de mindez egy évig húzódott.

A foghúzás után hat-nyolc héttel éreztem azt, hogy egyre jobb a kezem. Próbálgatom már, ütögettem csupasz kézzel is, zsákot is, keményebb felszínt még nem, de úgy érzem, most már bevetésre kész.” – nyilatkozta Erdei a DIGI Sportnak.

„Szeretnék világbajnoki címért bokszolni. 33 mérkőzésem volt eddig, ebből 12 világbajnoki címmérkőzés, amit mind megnyertem, két súlycsoportban voltam világbajnok, ezzel a háttérrel egy világbajnoki címmérkőzés igazán nem nagy álom” – nyilatkozta Erdei a DIGI Sportnak.

„A négy nagy világszervezet közül bármelyik szóba jöhet, bármelyik világbajnokkal szívesen bokszolnék. Ha Lou DiBella (Erdei promótere) úgy ítéli meg, hogy szükségem van még egy felkészülési mérkőzésre, bár ezt nem tartom valószínűnek, akkor abba is belemegyek. A lényeg, hogy előbb-utóbb elérhessem a célom. Nem tudok neveket mondani, bármelyik világbajnok ideális lenne. Ha felkészülök, igaz, mindenki ellenfél, de bárkit legyőzhetek.

Erdei elmondta, a felkészülést Magyarországon fogja megkezdeni, és csak később utazik ki Amerikába, de mint ahogy korábban is előfordult, Németországban is edzhet pár hetet.

„Nem tudom, mit tervez a menedzserem, nincs még kitűzött mérkőzésidőpont. A mostani felkészültségem, állapotom alapján, áprilisnál előbb nem is javasolnám magamnak, hogy a szorítóba lépjek. Ahhoz, hogy csúcsformába tudjak lendülni, legalább 12 hét kemény edzésre van szükségem.”