Klicsko pofont torolhat meg a ringben

2012.02.18. 08:56

Szombat este a WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért küzd meg a címvédő Vitalij Klicsko a kihívó Derek Chisorával. Klicsko kilencedszer próbálja megvédeni a címét, szerinte Chisora hozzá méltó ellenfél lesz, ő is nagyon akarta, hogy megverekedjen az angollal. A mérlegeléskor már el is kezdték, Chisora kiosztott egy pofont.

Chisora legutóbb kétségbevonható vereséget szenvedett a finn Robert Heleniustól, de a meccset néző Klicskóra nagy hatással volt a küzdelem. „Senki ne becsülje alát Chisorát, fiatal, nagyon gyors, és nagyon akarja a világbajnoki címet. Meggyőző volt, amit Helenius ellen mutatott. A meccs előtt mindenki azt mondta, hogy Helenius lehet a következő világbajnok. Meglehet, de minden szakértő, aki látta a meccset, azt is látta, végig Chisora dominált. Megverte Heleniust, még ha a megosztott pontozás nem is ezt hozta ki. A meccs után szóltam a menedzseremnek, hogy ellenfelemül akarom ezt a fickót. Nem csak a közönségnek lesz érdekes a küzdelem, hanem nekem is, mert nagy kihívást jelent. Egy senkivel nem harcolnék, a legerősebb kihívó kell nekem, és Chisora az egyik legerősebb.”

Chisora nem volt ennyire tisztelettudó, a mérlegelésen pofonvágta Klicskót, aki ígérte, a ringben fog bosszút állni ezért. A kihívó már Muhammad Ali szintjére is emelte magát, ahogy a Legnagyobb tette, ő is jósolni kezdett. Azt ígérte, a nyolcadik menetben padlóra küldi az ukránt. Önbizalma annak ellenére nagy, hogy legutóbbi három mérkőzéséből kettőt elveszített, Heleniusnak a bírók adták oda a meccset, ésTyson Fury is elverte.

Az angol még a bokszból is száműzné a Klicsko fivéreket. „Mindenki un már téged és az öcsédet. Semmi izgalmas nem történik már a ringben, itt az ideje, hogy új király legyen. Te és a testvéred megöltétek a sportágat, amit szeretek.”

Az meglehet, hogy a Klicskók nem túl látványosan küzdenek, de kifejezetten eredményesen. A címvédő a legutóbbi meccsén simán verte a lengyel Adameket, abban bízik Chisorát, is legyőzi egyeneseivel. Nem alaptalanul, ütőtávja nagyobb, mint a kihívójáé, a karfesztávolsága 203 centiméter, míg Chisoráé csak 188. Klicsko ráadásul 15 centiméterrel magasabb is.

Chisora a Klicsko által is említett fiatalaságában és gyorsaságában bízhat, bár az ukrán megjegyezte, a felkészülés után 40 éves kora ellenére 25-nek érzi magát. Hogy ez döntő lehet-e, a szombat esti müncheni, telt házas (az Olimpiai Csarnokba mind a 12 500 jegy elkelt) meccsen kiderül. A testvére már elintézett egy nagyszájú angolt, David Haye-t, most ő próbálkozhat.