Sdunek: Egy kézzel nem lehetett kiütni

2012.02.20. 11:29
Vitalij Klicsko a pontozóbírók szerint sima meccsen verte Derek Chisorát. Az ukrán címvédő azonban nehéz pillanatokat élt át, a harmadik menetben megsérült a bal válla. Nem akart kockáztatni, egy korábbi meccsét izomszakadás miatt fel kellett adnia, így inkább alig használta a bal kezét.

„Három menetig minden a terv szerint alakult, amikor a szünetben mondta Vitalij: fáj a bal vállam, nem tudom rendesen mozgatni a kezem, kiment belőle minden erő” - számolt be Fritz Sdunek, Klicsko edzője a Die Weltnek.

Ugyanaz a válla sérült meg, ami a 2000-es berlini világbajnoki címmeccsén Chris Byrd ellen. Akkor a supraspinatusa (tövis feletti izom) szakadt, és a kilencedik menetben fel kellett adnia a mérkőzést. Sduneket elkapta a rémület, amikor megtudta, tanítványa megsérült: „Azonnal a Byrd elleni meccs képei villantak be, de reméltem, most ki tud tartani.”

„Azt mondtam neki, maradjon nyugodt, és közösen meg tudjuk csinálni. Azt is tanácsoltam, hogy mozogjon többet. Vitalijnak ritmust kellett váltania, és a sok fogás is a taktika része lett a sérülése miatt. Valahogy végig kellett csinálnia, de ugyanakkor továbbra is veszélyesnek kellett maradnia, és pontokra is szüksége volt. ”

Sdunek elmondta, az fel sem merült, hogy Vitalij feladja a meccset, tudta, a megbeszélt taktikával kibírja a végéig. „A sérülése nem volt olyan súlyos, mint Byrd ellen, egyszerűen csak nem volt erő a jobbik kezében.”

Az edző szerint a fölénye ezért nem tudott kibontakozni, egy kézzel kiszámíthatóvá vált. „Amíg nem sérült meg, addig nagyon jól bokszolt. Biztos vagyok benne, hogy a mérkőzés közepén kiütötte volna Chisorát, de egy kézzel ez lehetetlen volt.”