A pofozkodó Chisora nem bokszolhat

2012.02.29. 10:52 Módosítva: 2012.02.29. 11:13

Meghatározatlan időre eltiltották, így nem bokszolhat Dereck Chisora, aki botrányt okozott a Vitalij Klicsko elleni vb-címmeccs előtt, alatt és után.

A brit nehézsúlyút minősíthetetlen viselkedéséért a WBC (Boksz Világtanács) száműzte a ringből, ügyében végleges döntést a március 14-i meghallgatás után hoz a szervezet. Aznap Chisorát a brit szövetség (BBBC) is meghallgatja.

Chisorát - még a WBC mostani határozata előtt - a múlt héten a Német Profi Bokszolók Szövetsége (BDB) 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta, amiért a február 18-i világbajnoki címmérkőzés mérlegelésekor pofon ütötte az ukrán címvédőt, aztán a meccs előtt vízzel arcul köpte Vitalij szintén nehézsúlyú világbajnok öccsét, Vlagyimirt, majd a simán elbukott mérkőzés utáni sajtótájékoztatón tettlegességig fajuló összetűzésbe keveredett honfitársával, a profi boksztól már visszavonult, a müncheni címmérkőzésen szakkommentátorként jelen lévő David Haye-jel.

A németek egyértelművé tették, soha többé nem szeretnék németországi szorítóban látni Chisorát, aki a WBC-től sem számíthat sok jóra. A világszervezettől Jose Sulaiman elnök úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg egy évre tiltják el Chisorát, de az sem kizárt, hogy örökre kiparancsolják a szorítóból a sportágra - és a WBC-re is - szégyent hozó britet.