Erdei Zsolt: Amerikában rosszabbul fizetnek, mint a németek

2012.02.29. 10:26

A Tavoris Cloud elleni szilveszteri meccset sérülés miatt lemondó Erdei Zsolt jelenleg szintentartó edzéseket végez, és várja, hogy sérült keze meggyógyuljon. "Két héten belül megkezdhetem a bokszedzéseket is" - ismerte el a veretlen öklöző, akinek sérülésében gyulladt foga is közrejátszott.

"Mivel semmilyen megkeresés nem érkezett hozzám az említett Jean Pascal mérkőzéssel kapcsolatban, értelemszerűen visszamondani sem tudtam. Az pedig nevetséges, hogy csak a pénz miatt szalasszak el egy ilyen lehetőséget. Ha a pénz motiválna, nem is vágtam volna bele az amerikai kalandba, nekem ez más kihivást jelent. Ez igazi megmérettetés" - mondta a két súlycsoportban is világbajnok Erdei.

Németországban meccsről-meccsre folyamatosan százezer euróval növekvő pénzei voltak, úgy hírlik, volt olyan találkozó, amelyikért félmillió eurót kapott.

Fotó: Földi Imre

"Nem titkoltam azt sem, hogy a Tavoris Cloud elleni meccspénzem meg sem közelítette azt, amit az Universumnál kerestem, mégis elvállaltam, mert egy motiváló címmeccs lett volna, egy neves ellenfél ellen. Bevett szokás, hogy először a televíziók és promóterek alkudoznak egymással, hiszen ez profi boksz, azon a szinten a pénz sok mindent eldönt. Sajnos egyáltalán nincs befolyásom arra, hogy ők hogyan döntenek. Valószínű ebben az esetben is ez lehetett, még nem jutottak a tárgyalások addig a szintig, hogy a sportmenedzserem, Christof Hawerkamp, vagy én hivatalosan tudomást szerezzünk róla. Remélem, lesz lehetőségem, hogy bizonyítsak hamarosan mind a magyar, mind az amerikai közönségnek" - összegzett a félnehézsúlyú Erdei.