Botond, Mózes
EUR 389,45 Ft
USD 373,26 Ft
12 °C
29 °C

Klicsko hamar kicsinálta az alibikirály franciát

2012.03.04. 00:29
Az ifjabbik testvér, Vlagyimir minden megerőltetés nélkül, 50. KO-győzelmével megvédte a WBO, a WBA és az IBF öveit. Düsseldorfban telt ház, ötvenezer néző előtt a negyedik menetben egy nevetséges meccsen kiütötte a Jean-Marck Mormecket.

Vlagyimir Klicsko egyértelmű esélyese volt a nehézsúlyú vb-címmecsnek, a 17 centivel magasabb ukrán 111 kilóval mérlegelt, míg ellenfele 98-cal. Kettejük meccse eredetileg decemberben lett volna, de akkor Klicsko a veseköve miatt kórházba került, legyengülve, gyulladással a szervezetében nem állhatott ki. A mérkőzést akkor elhalasztották, de Klicsko címét nem vették el.

A meccs előtt a szakértők úgy tartották, Klicskót fárasztja, ha ennyivel alacsonyabb az ellenfél, és Mormeck elhajlós védekezési stílusa nem fekszik a magas bokszolóknak. A düsseldorfi nézőtéren ott volt többek között Jean Reno, Jean-Paul Belmondo (az első francia nehézsúlyú világbajnokot akarták látni) és Sting is.

Klicsko nem akart nekirontani Mormecknek, az első - felejthető - menetben nem történt semmi, az ukrán egyszer talált be, a francia bújt, fogott, látni lehetett, hogy nem lesz szép meccs.

A másodikban Klicsko próbálta eltolni a franciát, sokszor felöklelték egymást, egyre viccesebb lett a meccs. Az ukrán ezt a menetet is vitte, jobbal, az első igazán pontos ütésével padlóra küldte Mormecket, akire számoltak.

A harmadikban egyre nevetségesebb lett a meccs, Mormeck meg sem próbált semmit, nem nyílt ki, nem ütött, emelgette Klicskót, a hóna alá bújt. Az ukrán balegyenesekkel ütötte át néhányszor, ez a menet is az övé volt. A menet közepén összekapaszkodva, együtt felborultak, mint a részegek.

A negyedik menet 2. percében Klicsko véget vetett a vicces meccsnek, bal-jobb-bal kombinációval padlóztatta a franciát, 50. KO-győzelmével védte meg címeit.

Mormeck - mint később mondta - nem értett egyet azzal, hogy a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet, a francia folytatni akarta.

A Sport1 szakkommentátora, a veretlen félnehézsúlyú Erdei Zsolt szerint ennél nagyobb fölény nem is létezhet, és a mai mezőnyben nincs senki, aki akár megszoríthatná a Klicskókat.

Mormeck mérlege a meccs után 36 győzelem (22 KO), 5 vereség (3 KO), míg Vlagyimir Klicskóé 57 győzelem (50 KO), 3 vereség (3 KO).

A mérkőzés után Vlagyimir bátyja, Vitalij bejelentette, hogy legközelebb a nagyszájú brit David Haye-el áll szorítóba. Haye tavaly októberben bejelentette, hogy visszavonul, miután Vlagyimir elvette tőle a WBA övét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek