Embert öltek a nehézsúlyú bajnok buliján

2012.03.19. 14:37

Halára késeltek egy férfit a korábbi nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide norwichi házában, a rendőrség még keresi a tettest a születésnapi partira érkező 300 vendég között.

A rendőrök éjfél után érkeztek a helyszínre, de már csak a húszas éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani. Az áldozat helyi volt, de Hide egyik ismerősének partijára az egész országból jöttek vendégek. A rendőrök az összes jelenlévőt kihallgatják. Valószínűleg Hide nem, csak a felesége volt a házban, amikor a késelés történt. A nyomozás idejére Hide egész családjával kiköltözött a villájukból.

A rendőrség egyelőre annyit közölt, a zsúfolt házban elég sokan láthatták, hogyan történt a gyilkosság, bár egyelőre még azt sem határolták be, hogy melyik helyiségben követhették el a bűncselekményt.

Hide 1994-ben lett a WBO világbajnoka, címét a következő meccsén nem tudta megvédeni Riddick Bowe ellen, de Tony Tuckert verve később újra megszerezte az övet, míg Vitalij Klicsko 1999-ben egy második menetes KO-val végleg letaszította a trónról.

Hide később cirkálósúlyban is próbálkozott, a magyar Halász Gáborral is meccselt, akit simán kiütött. Egy darabig úgy nézett ki, hogy a félnehézsúlyból a cirkálóba fellépő Erdei Zsolttal is bokszolhat, de végül ebből semmi sem lett, Erdei nem maradt a felsőbb súlycsoportban.

Hide utolsó meccsét két évvel ezelőtt vívta, 53 meccséből 49-et megnyert, négyet elveszített.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport