Aliz
6 °C
14 °C

Embert öltek a nehézsúlyú bajnok buliján

2012.03.19. 14:37

Halára késeltek egy férfit a korábbi nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide norwichi házában, a rendőrség még keresi a tettest a születésnapi partira érkező 300 vendég között.

A rendőrök éjfél után érkeztek a helyszínre, de már csak a húszas éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani. Az áldozat helyi volt, de Hide egyik ismerősének partijára az egész országból jöttek vendégek. A rendőrök az összes jelenlévőt kihallgatják. Valószínűleg Hide nem, csak a felesége volt a házban, amikor a késelés történt. A nyomozás idejére Hide egész családjával kiköltözött a villájukból.

A rendőrség egyelőre annyit közölt, a zsúfolt házban elég sokan láthatták, hogyan történt a gyilkosság, bár egyelőre még azt sem határolták be, hogy melyik helyiségben követhették el a bűncselekményt.

Hide 1994-ben lett a WBO világbajnoka, címét a következő meccsén nem tudta megvédeni Riddick Bowe ellen, de Tony Tuckert verve később újra megszerezte az övet, míg Vitalij Klicsko 1999-ben egy második menetes KO-val végleg letaszította a trónról.

Hide később cirkálósúlyban is próbálkozott, a magyar Halász Gáborral is meccselt, akit simán kiütött. Egy darabig úgy nézett ki, hogy a félnehézsúlyból a cirkálóba fellépő Erdei Zsolttal is bokszolhat, de végül ebből semmi sem lett, Erdei nem maradt a felsőbb súlycsoportban.

Hide utolsó meccsét két évvel ezelőtt vívta, 53 meccséből 49-et megnyert, négyet elveszített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?