Bedák Pál itthon folytatja profi karrierjét

2012.04.13. 11:47

A kétszeres olimpiai résztvevő, korosztályos Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál hazatért, és a Petrányi Zoltán által vezetett Profibox Promotionhoz igazolt, írja a monokli.com.

A 26 éves ökölvívó 2008-ban lett profi, az Universum Box-Promotion színeiben nyolc mérkőzést vívott meg sikerrel (ebből 5 KO/TKO). A német istálló 2010-ben, hanyatló gazdasági helyzete miatt nem foglalkoztatta tovább a profik között légsúlyban (50,8 kg) szereplő klasszist, aki azóta nem is lépett ringbe.

Az év elején arról szóltak a hírek, hogy a „Pimpa” becenévre hallgató bunyós Ausztráliában kezdheti újra karrierjét, ahová ki is utazott, ám ott kiderült, csak bátyját, a kispehelysúlyú Zsoltot kívánják foglalkoztatni. A Budapestre visszatért Bedák ekkor ült le először Petrányi Zoltánnal tárgyalni, amely csütörtökön megegyezéssel zárult.

„Petrányi Zoltánt 13-14 éve ismerem, nagyon megbízható, komoly szakember, aki nem hiteget, nem úgy, mint mások. Megegyeztünk, így mostantól együtt fogunk dolgozni” – mondta Bedák Pál. „Ez elmúlt két évben nagyon hiányzott a ring, hiányzott az ökölvívás légköre. Elég volt a hitegetésekből. Sportoló vagyok, ökölvívó vagyok, és bokszolni akarok. Terveim, céljaim vannak, melyeket a ringben szeretnék megvalósítani.”

„Május 12-én egy felhozó mérkőzést fog vívni, amire mindenképp szüksége van, hisz már két éve nem bokszolt. Az első igazi erőfelmérő június 10-én lesz, ahol az egyestés 4-es tornán, több kategóriával a saját súlya felett, nem is akárkik ellen kell bizonyítania.” - mondta Petrányi, a Profibox Promotion tulajdonosa.

Bedák a május 12-i, budapesti K-1 gálán húz kesztyűt, az igazi visszatérés az óbudai Hotel Ramada Plázában rendezendő „Gentlemen Fight Club” tornán esedékes, ahol pehelysúlyban lép kötelek közé, azon a tornán, melyen Mizsei György (2-0), Váradi János (1-0) és Máté Ádám (4-0) vesz még részt, akik amatőrként mindannyian nyertek már ob-t.

Bedák ermészetesen nem pehelysúlyban képzeli el karrierjét, hanem nagylégsúlyban (52,2 kg) szeretne versenyezni.