Kalucza negyeddöntős az olimpiai selejtezőn

2012.04.17. 16:27

Kalucza Norbert bejutott az 52 kg-os súlycsoport negyeddöntőjébe a törökországi Trabzonban zajló ökölvívó olimpiai selejtezőn, miután kedden legyőzte spanyol riválisát.

Kalucza a 16 között Francisco Torrijos ellen lépett ringbe, a magyar csapat tájékoztatása szerint - az első menet után egy, a második után két ponttal vezetett. A harmadik három percben aztán egyértelművé tette fölényét, és látványos boksszal 21-13-as pontozásos sikert aratott.

Az 52 kilósok között három londoni hely talál gazdára, azaz Kaluczának a szerdai negyeddöntőben mindenképpen győznie kell majd, hogy esélye legyen a kvótaszerzésre.

A magyar csapat továbbra is százszázalékos Trabzonban: Szellő Imre (81 kg) két, míg Bacskai Balázs (69 kg) és Bernáth István (plusz 91 kg) egyformán egy-egy győzelmet aratott korábban.

A szerdai negyeddöntős programban már biztosan lesz legalább öt magyar, mivel a négy eddigi továbbjutó mellett a nehézsúlyú (91 kg) Darmos József a sorsolásnak köszönhetően eleve a nyolc között kezdi meg szereplését.

Kedden még a 49 kg-os Ungvári István és az 56 kg-ban szereplő Nagy Krisztián lesz érdekelt: előbbi az olimpiai bronzérmes (2008), Európa-bajnok (2010) ír Patrick Barnesszal, utóbbi pedig az azeri Magomed Abdulhamedovval csatázik, egyformán 18:45 órától.