Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Egyértelműen győztem, de nem volt elég

2012.04.21. 11:34

A magyar ökölvívó-válogatott egyik legjobbját, a londoni olimpiáról a trabzoni selejtezőn lemaradt Bacskai Balázst megviselte negyeddöntős veresége, csalódott, ám előre néz és jelezte, 2016-ban a riói játékokon mindenképpen ott szeretne lenni.

„Sokszor végiggondoltam a Koroglu elleni mérkőzést, és tiszta a lelkiismeretem, mert mindent megtettem, és úgy gondolom, egyértelműen én győztem, de itt ez sem volt elég" - nyilatkozta a Vasas 69 kg-os bokszolója. - Úgy érzem, 110 százalékot nyújtottam, de szerdán még ennél is több kellett volna, hogy nyerhessek a török ellen, nagyon sajnálom."

A korábbi junior világbajnok Bacskai 2010-ben már a felnőtteknél lett Európa-bajnok, Káté Gyula mellett a válogatott legjobbjának számít, az olimpián is éremesélyesként léphetett volna ringbe, ezért is fájó, hogy nem lehet ott Londonban.

„Sok mindent át kell gondolnom most, de természetesen folytatom tovább a bokszot. Ehhez értek, ezt szeretem csinálni, ezt akarom csinálni. Nekem ez az életem, mindig mindent megteszek azért, hogy jól menjen a bunyó, mindent ennek a célnak rendelek alá. Az elmúlt egy évben sajnos kiderült, hogy néha ez sem elég, mert a sikerhez minden körülménynek ideálisnak kell lennie. Apróságokon elmehet egy-egy nagy verseny. A tavalyi Európa-bajnokság idején magánéleti problémáim voltak, a világbajnokság alatt sérülés hátráltatott, most meg a pontozókkal nem bírtam. Fáj ez a kudarc, de azért így néhány nap elteltével már kicsit jobban vagyok, előre nézek. Jövőre világbajnokság és Európa-bajnokság is lesz, akkor tudok majd javítani".

A 24 éves öklözőtől a szakemberek, így a szövetségi kapitány is egyértelműen kvótát várt. „Balázs kvótájára számítottam előzetesen, így természetesen csalódott vagyok - nyilatkozta Kovács László. - Azt tudom mondani, hogy a teljesítményével, a formájával nem volt baj, az első meccsén úgy bokszolt, mint 2010-ben, öröm volt nézni. A török ellen itt Trabzonban hiányzott egy kis plusz, talán nyomta egy kicsit a tét. Persze azt tegyük hozzá, nevetséges volt, hogy Koroglu 7-3-ra vezethetett az első menet után. Mindenestre most vele kapcsolatban az a feladat, hogy egy csomagban megvizsgáljuk a tavalyi Eb-t és vb-t, illetve a mostani selejtezőt, az okokat, és változtassunk, amin kell."

A szakvezető külön kiemelte, hogy emberileg is nagyon sajnálja Bacskait, aki példás hozzáállású sportoló.

A trabzoni kvalifikációs versenyen még nincs magyar kvóta, ám az 52 kg-os Kalucza Norbertnek még van esélye a kvalifikáció megszerzésére, mivel a súlycsoportjában három helyet osztanak ki: a debreceni bokszoló akkor lehet ott Londonban, ha a pénteki elődöntőben őt legyőző török Eker Selcuk megnyeri a szombati finálét.

Kalucza a negyedik magyar férfi ökölívó lehetne Londonban, a tavalyi világbajnokságon Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán harcolta ki a részvételt.