Magee vár Balzsayra, ő is kiüthető

2012.04.23. 17:20

A WBA világbajnoki címét a vége előtt negyven másodperccel, egy nagy rohammal megvédő Balzsay Károlynak biztosan lesz még címmeccse.

A kazah származású német Dmitri Sartison legyőzése előtt a nagyközépsúlyú magyar bunyós arról beszélt, hogy a WBA-nál az ő reguláris öve mellett van egy interim cím is a forgalomban, amit az északír Brian Magee szerzett meg, miután egy testütéssel kiütötte a dán Markussent februárban. (A videó negyedik percnél tökéletesen látható a balkezes ütés a bordákra.)

Balzsay úgy fogalmazott, kötelező lesz kiállnia, de persze rengeteg nyitott kérdés van, hol, mikor, mennyiért, satöbbi. Utalt arra, ha nem jön össze a meccs egy éven belül, akkor az interim cím rendes világbajnoki cím lesz, míg tőle elveszik a jelenlegi övét.

Magee korántsem legyőzhetetlen ellenfél, 41 meccséből 36-ot nyert meg, legutóbb tavaly márciusban ütötte őt ki Kanadában a román származású Lucien Bute.

Ha Balzsay túljut Magee-n, a WBA szabályzata szerint nem térhetne ki előle André Ward, a súlycsoport abszolút klasszisa, aki egyben a szervezet szuperbajnoka.

Az amerikai Ward veretlen, ilyen elismertségű és tekintélyű bokszolóval magyar még nem mérkőzött.