Dawson legyőzte Hopkinst

2012.04.29. 11:23

Az amerikai Chad Dawson szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki övét azzal, hogy többségi döntéssel legyőzte honfitársát, Bernard Hopkinst.

Az Atlantic Cityben szombat este rendezett mérkőzésen két bíró 117-111-re látta jobbnak Dawsont, a harmadik pedig 114-114-es döntetlent hozott ki.

A két bokszoló tavaly október 15-én már összecsapott egymással, de az a találkozó szabálytalanságok miatt érvénytelen eredménnyel zárult. Chad Dawson akkor úgy nyert, hogy felemelte, majd a kötelekhez lökte riválisát, aki az eset során vállsérülést szenvedett. Mivel a bíró nem látott szabálytalanságot, és Hopkins nem tudta folytatni a küzdelmet, technikai KO-val győzött Dawson. Utóbb a WBC illetékesei technikai döntetlenre módosították az eredményt, így Hopkins maradt a súlycsoport bajnoka.

Ezúttal taktikai csata zajlott a ringben, de a 47 éves világbajnok nem tudta felvenni energikusabb, gyorsabb ellenfele ritmusát.

Dawson mérlege 31 győzelem és egy vereség, míg Hopkins - aki mostanáig minden idők legidősebb profi világbajnoka volt - az 52 sikeresen megvívott ütközete és két döntetlenje mellé a hatodik vereségét gyűjtötte be.