Nem volt könnyű boksz, elégedett vagyok

2012.07.08. 11:08
Thompsont nehéz eltalálni, egész este csak Klicsko jobb kezére figyelt, de az ukrán végül kiütötte.

Vlagyimir Klicsko szombat éjszaka Bernben könnyen legyőzte, a hatodik menetben kiütötte kihívóját, Tony Thompsont, ezzel megvédte négy (WBA, WBO, IBF, IBO) világbajnoki övét. A hit és elszántság nélkül bokszoló, 41 éves, fordított alapállású amerikai azt ígérte, irányítani fog, ezzel szemben végig az ukrán dominált, Thompson alig próbálkozott.

Klicsko az ötödik menet végén tisztán betalált, az amerikai padlózott, és a kemény ütés láthatóan benne maradt, a 6. menet második felében technikai KO-val vége is lett a meccsnek. „Thompsonnal nem könnyű bokszolni, elégedett vagyok" - nyilatkozta az ukrán, aki tovább javított mérlegén. „Az első pillanattól biztos voltam abban, én nyerek, még úgy is, hogy Thompsont nehéz pontosan megütni. Végig éreztem magamban az erőt és a gyorsaságot, ami a sikerhez kell."

A meccs után Klicsko a 22 ezer fős közönséggel elénekeltette a Happy Birthdayt, mert edzője, Emanuel „Manny" Steward szombaton volt 68 éves. „Thompsont nehéz megütni, egész este Vlagyimir jobb kezére figyelt" - mondta a tréner.

„Kiütöttek, de jól vagyok. Klicsko nagyon erős, nem ok nélkül a nehézsúly bajnoka" - mondta még a ringben az amerikai, aki már 2008-ban is kikapott egyszer Vlagyimirtól, de akkor a 11. menetig bírta.

Vlagyimir Klicskót, aki bátyjával, Vitalijjal együtt uralkodik a nehézsúlyban, továbbra sem tudják megszorítani. A 36 éves ukrán mérlege már 58 győzelem, ebből 51 KO-val, és 3 vereség.