Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Erdei: Sérülésem nincs, a súlyom is jó

2012.09.03. 13:48
Erdei Zsolt szeptember 29-én lép újra szorítóba Amerikában, Mashantucket városában, ellenfele a 25 éves Isaac Chilemba lesz. A 185 centis, malawi származású bokszoló 2005 óta profi, és eddig 21 mérkőzéséből kilenc KO-győzelme, és egy veresége van. Több interkontinentális címen kívül az IBO nagyközépsúlyú bajnoki övét is birtokolta.

A kétszeres világbajnok magyar a Foxwoods Resorts Casinóban megrendezett HBO-gálán száll ringbe a 10 menetesre tervezett összecsapáson. Erdei szeptember 8-án utazik Amerikába, két hetet tölt Philadelphiában, James Shuler Memorial Boxing Gymben készül Stephen „Breadman” Edwards irányítása alatt, majd a mérkőzés helyszínén folytatja a munkát, melyet a most lezárult, háromhetes tiroli edzőtáborban kezdett el Fritz Sdunek irányítása alatt.

Az erőnléti edzéseken kívül alapos bokszszakmai munkát végzett, a napi két edzésen az erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatokon kívül rengeteg zsákolás, iskolázás és sparringolás volt, főleg nehézsúlyú ellenfelekkel.

Erdei az elkövetkezendő egy hétben a súlyzós edzések helyett zsákolásokat fog végezni, egyre nagyobb hangsúlyt fektet az állóképességi munkára.

„Nagyon élveztem a tiroli edzőtábort, mert lelkileg igazi feltöltődés, szakmai szempontból pedig egyértelmű fejlődés volt. Sdunek mesterrel egyből megvolt az összhang, hiszen az évek rutinja sokat számít. Van még mit csiszolni, de elégedett vagyok a jelenlegi állapotommal, a súlyom is jó, hiszen 81 kiló vagyok. Lekopogom, semmilyen sérülés nem hátráltat, így keményen és sokat edzem, de élvezem, mert imádom ezt csinálni."

„Nagyon motiváltnak érzem magam, teljes erőbedobással készülök Chilemba ellen. Tudom, hogy ez egy élet-halál meccs lesz, hiszen nekem a soron következő világbajnoki címmeccsem múlhat rajta, neki pedig egy veretlen bajnok legyőzése a cél. Így mindketten a maximumot fogjuk kiadni magunkból, ebben biztos vagyok. Nem szabad lebecsülni Chilembát, de én nem is szoktam. Jó bokszoló, nem véletlen, hogy a legnagyobb nevek mögött szerepel a listán, ráadásul nyilván ugyanolyan eltökélt mint én, és győzelemre hajt.  Sajnálom, hogy Sdunek mester nem tud ott lenni velem Amerikában, de szerencsére Stephen ott lesz, őt ismerem, és nem csak jó edző, de szimpatikus ember is. Jól fogunk együtt dolgozni, így megnyugodtam. Remélem, semmi nem áll a felkészülésem útjába, és újabb amerikai győzelemmel térhetek haza. Én mindent meg fogok tenni a győzelemért.”

Fritz Sdunek is úgy látta, Erdei jó formában van. „Semmit nem veszített a gyorsaságából és hihetetlen motiváltan érkezett az edzőtáborba. Csillog a tűz a szemében, keményen dolgozik, és már most, három hét után látszik, milyen komoly fejlődésen ment keresztül”.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek