Haye: Klicskók ötven meccset nyúlbélákkal vívtak

2012.09.25. 13:16

David Haye nem tud leállni, folyamatosan gyalázza Klicsko testvéreket, így próbálja elérni, hogy Vitalij vele vívja meg az utolsó nehézsúlyú bokszmérkőzését. Haye már a Charr elleni győztes meccs után is hergelte az ukránt, de most újabb jelzőket talált a szerinte gyenge bajnokra.

„Hogy miért akarom Klicskót? Már sokszor elmondta, hogy le tud győzni engem, sőt ki is üt. De ez így szarság! Vlagyimir is megígérte nekem, hogy nem lesz 12 menetem. De én túl gyors, szexi és tehetséges vagyok ahhoz, hogy egy nagydarab, lassú, ukrán robot ledöntsön a lábamról" - mondta Haye.

„Azt hiszem a világ is csak egy nehézsúlyú meccsre, a Haye-Klicskóra vár igazán. Engem sem érdekelt a Klicskók ötven meccse, amit nyúlbélákkal vívtak. Nagy meccset akarok, amiről a rajongók sem maradhatnak le. Vitalij azt szereti, ha olyan bokszolókkal áll ki, akiknek esélyük sincs ellene. Aztán hülyére veszi a RTL csatornát és az egész világot, amikor állítja, hogy ellenfelei kemények voltak és jól harcoltak. Csak nevetni tudok rajta."

Haye Németországban vállalná a címmeccset, de indoklásával is igyekezett belerúgni az ukrán parlamentbe készülő Klicskóba. „Sohasem voltam még Ukrajnában, de úgy hallottam, veszélyes hely a feketéknek. Őrült rasszisták vannak ott, akik már eddig is halálos fenyegetéseket küldtek nekem. Így Németország lehet a legjobb és legbiztonságosabb hely, hogy legyőzzem Vitalijt és aztán élve kijöjjek a stadionból."

Haye egyszer már visszavonult a boksztól, utolsó meccsén, 2011. júliusában pontozásos vereséget szenvedett Vlagyimir Klicskótól. Idén nyáron azonban visszatért, hogy megküzdjön Derek Chisorával, akivel éppen Vitalij Klicsko elleni meccse után estek egymásnak. Haye könnyedén győzött, az ötödik menetben KO-zta Chisorát, és ez adott neki lökést, hogy további meccseket vállaljon.