Profi meccset nyert az egyöklű bokszoló

2012.10.28. 13:27

Sikerrel debütált a profi bokszolók mezőnyében a fogyatékkal élő Michael Constantino. A jobb kézfej nélkül született versenyző első meccsén két menetben, technikai KO-val győzte le Nathan Ortizt.

A New Yorkban rendezett, négymenetesre tervezett meccsen két nyeretlen bokszoló csapott össze. Ortiznak sem volt túl sok profi tapasztalata, csak két TKO-s vesztes meccs volt a háta mögött. A beszámolók szerint azonban Constantinónak egy kéz is elég volt, hogy győzzön, Ortiz egy erős balhorog után menekülőre fogta, majd a második menet elején a bíró TKO-t hirdetett.

A most 33 éves Constantino 16 évesen kezdett el bokszolni, amatőrként már tíz évvel ezelőtt is vívott meccseket (A videón is amatőr meccs közben láthatjuk.). A jobb kézfeje hiányzik, de a bandázsba csavart végtagon is visel kesztyűt, a jobbját szinte csak védekezésre használja.

A bokszoló fogyatékossága miatt nehezen kapta meg a profi licencet, két orvoscsoport is megvizsgálta, mielőtt megadták neki az engedélyt.

"Meg akartam mutatni az embereknek, hogy ha keményen dolgozol és hiszel magadban, eléred azokat a célokat, amiket kitűzöl magad elé. Jól éreztem magam a ringben, ha így megy a harc, miért nem folytatnám a karrierem?" - mondta a meccs után.