Szebelédi TKO-val lett női bokszvilágbajnok

2012.10.28. 09:37
marcu-szebeledi2011 2
Fotó: profibox.hu

Szebelédi Renáta az olasz Simona Galassi legyőzésével légsúlyban a WBC interim világbajnoka lett. A magyar bokszoló már az első menetben padlóztatta ellenfelét, a harmadikban a bíró szakította félbe az egyenlőtlenné váló küzdelmet.

Szebelédi áprilisban egyszer már küzdött Galassival az IBF nagylégsúlyú világbajnoki címéért, akkor az olaszt hazai pályán pontozással hozták ki győztesnek. A kiélezett meccs miatt az olaszok is visszavágót akartak. A felek megegyeztek, egy súlycsoporttal alacsonyabb kategóriát és hosszú felkészülési időt választottak.

A meccsen Szebelédi Renáta már az első körben egy szenzációs bal horoggal padlóztatta olasz ellenfelét, aki csak nagy nehézségek árán tudta folytatni. A második körben Galassi a túlélésre törekedett, sokat fogott, dulakodott, de a következő menetben Szebelédi megbüntette. A magyar lány kiszabadulva az ölelésből egyre többször, és egyre tisztában talált, fejre és testre is számolatlanul kapta az ütések, amikor a mérkőzést vezető bíró TKO-val félbeszakította az egyenlőtlenné vált küzdelmet. - áll a monokli.com beszámolójában.

A győzelemmel Szebelédi történelmet írt, a sikerszériája még tovább folytatódhat, akár rövid időn belül is, mert ő lett a WBC világbajnokának kihívója. A mexikói Mariana Juarezzel (35-6-3) tavasszal mérkőzhetnek meg.