Agyhalott lett a bokszlegenda

2012.11.23. 17:01

Az orvosok agyhalottá nyilvánították a Puerto Ricó-i Hector Macho Camachót. A korábbi bokszvilágbajnokot kedd éjszaka egy parkolóban lőtték le.

„Mindent megtettünk, amit tudtunk, de azt kell mondanunk a Puerto Ricó-iaknak és a világnak, hogy Macho Camacho meghalt, agyhalott" - nyilatkozta dr. Ernesto Torres, a San Juan-i kórház orvosa.

Az ötvenéves Camachót egy parkolóban lőtték le, egy Ford Mustangban üldögélt barátjával Adrian Mojica Morenónál, akit megöltek a támadásban. Az indíték ismeretlen, de nem lenne meglepő, ha a drogmaffia leszámolása lett volna. Moreno zsebében kilenc kis csomag kokaint találtak a rendőrök, míg a tizedik csomag megbontva a kocsi utasterében volt.

Amikor Camacho kórházba került, az orvosok abban reménykedtek, hogy sikerül stabilizálni az állapotát, de kedd éjszaka a kórházban megállt a szíve. Újra kellett éleszteni.

A golyó az állkapcsán ment be, és a válláig hatolt be, közben három-négy artériát elszakított a nyakában, és az agyában is vérzés lépett fel, az emiatt fellépő oxigénhiány súlyosan károsította Camacho agyát.

A családtagok közül többen egyelőre szeretnék még gépekkel életben tartatni, de az apja már korábban is mondta, felajánlják fia szerveit.

Camacho Puerto Rico egyik leghíresebb sportolója, a könnyű- és nagykönnyűsúlyban is világbajnok bokszoló, olyanokkal küzdött, mint Oscar de La Hoya vagy Sugar Ray Leonard hosszúra nyúlt karrierje alatt. Első meccsét 1980-ban vívta, míg az utolsót 2010-ben. A 30 év alatt lenyűgöző mérleget hozott össze, 79-szer győzött, 38-szor KO-val, csak hatszor kapott ki, egyszer sem kiütéssel, és három döntetlenje is volt. Úgy tervezte, jövőre újra ringbe száll.

Magánélete mindig is zűrös volt, drog- és alkoholproblémákkal küzdött, feleségét is verte, míg 2000-ben egy Mississippiben elkövetett rablás miatt hét év börtönre ítélték.