Lekapcsolták a gépekről Macho Camachót

2012.11.24. 18:26

Az orvosok már korábban is lemondtak róla, de Hector "Macho" Camachót szombaton nyilvánították hivatalosan is halottnak. Az ötvenéves bokszolót kedden lőtték le, az életmentő beavatkozás ellenére az agyi tevékenysége megszűnt. A családja korábban azon a véleményen volt, hogy az orvosok mesterségesen tartsák fent az életfolyamatait, de végül úgy döntöttek, lekapcsolják a gépeket.

A bokszoló Puerto Ricóban, a Rio Piedra kórházban hunyt el szombat reggel. Kedden egy autóparkolóban két fegyveres támadt rá és barátjára. Mojica Moreno azonnal meghalt, Camachónak az állán hatolt be a golyó, ami nyaki ereket és idegeket roncsolt szét. A bokszolónál és barátjánál tíz tasak kokaint találtak a rendőrök.

A család azt tervezi, hogy Camachót New Yorkban temetik el, azon a környéken, ahol felnőtt. A családtagok sokat vitáztak arról, hogy lekapcsoltassák-e a gépekről a lelőtt bokszolót, többek között a fia is abban bízott, hogy még felépülhet súlyos sérüléseiből. Végül a bokszoló anyja, Maria Matias dönthette el, hogy nem várnak tovább, és beletörődnek a halálába. Szerették volna felajánlani Camacho szerveit, de az orvosok nem egyeztek bele, hogy donor legyen, mert túl sok idő telt el sérülései óta.

Camacho harninc évig volt profi, három súlycsoportban is nyert világbajnoki címet, 79 meccset nyert, 38-at KO-val, csak hatszor kapott ki, és háromszor döntetlenezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport