Ricky Hattont kiütötték, újra visszavonul

2012.11.25. 08:57

Nem sikerült a visszatérés Ricky Hattonnak: a váltósúlyú klasszis három és fél év kihagyás után szülővárosában, Manchesterben bokszolt újra, de a kevéssé ismert ukrán Vjacseszlav Sencsenko kiütötte a kilencedik menetben. Ezután a Hitman becenevű brit újra bejelentette visszavonulását.

A 34 éves Hatton a meccs elején vezetett, de kezdett fáradni, a kilencedik menet legvégén a nála egy évvel idősebb Sencsenko testre mért erős balhorgától padlót fogott, és nem tudott felállni.

Hatton a vereség ellenére boldognak érzi magát, de visszavonul. „Egy harcos tudja, és én is tudom, hogy nincs tovább. Kaptam lehetőséget és kaptam válaszokat, igazából csak négy menetet bírtam. Bármennyire is felkavaró, embernek kell lennem, és ki kell mondanom, hogy ez Ricky Hatton vége. Összetört a szívem, és nagyon sajnálom a szurkolóimat, nem így kellett volna véget érnie" - mondta az egykori brit világbajnok.

Hatton három és fél éve lépett ringbe utoljára, Manny Pacquiao ellen, és akkor súlyos vereséget szenvedett. A brutális kiütés kizökkentette lelki egyensúlyából: depresszióba esett, az alkoholba menekült, kábítószerezett, és voltak öngyilkossági kísérletei. Kislánya születése után tudott talpra állni, és újra edzeni kezdett.

A szombati meccsen harmadszor szenvedett vereséget, a többi 45-öt megnyerte, harminckétszer kiütéssel győzött. Az ugyancsak volt világbajnok ukránnak ez volt a 34. mérkőzése, ezek közül csak egyet veszített el. Harminchárom győztes mérkőzése közül huszonkettő kiütéssel ért véget.