A Viking Harcos gyomrossal pusztított

2012.12.09. 04:43

A Viking Harcos becenevű Mikkel Kessler gyors KO-győzelemmel nyerte el nagyközépsúlyban a  WBA reguláris világbajnoki övét. Az északír Brian Magee-t a harmadik menetben leléptették, már nem bírta a dán bokszoló gyomrosát.

Kessler májusban tért vissza egyéves kihagyás után, akkor gyors kiütéssel mutatkozott be félnehézsúlyban, de most eredeti súlycsoportjában is megmutatta, nagy formában van. A világbajnoki övért azzal a Magee-vel bokszolt, aki Balzsay Károlytól örökölte meg az ideiglenes világbajnoki címet.

Az első menetben még csak kóstolgatták egymást, de Magee nem húzta sokáig, a második menetben Kessler egy klasszikus gyomrost vitt be a rosszul védekező, lassú északírnek. (a videón 6:00-tól.) Magee térdre esett, rászámolt a bíró. A menet végén újra villant Kessler, ezúttal Magee oldalára vitt be egy rogyasztó ütést. Az ellenfelére megint számoltak, de a gong megmentette.

A harmadik menetben azonban már nem volt segítsége, Kessler gyorsaságára nem tudott reagálni, a dán közelről újra bevitt egy gyomrost (videón 9:30-nál), Magee megint megrogyott, a bíró beszüntette a mérkőzést a harmadik menet 20. másodpercében.

Kessler ezzel 46. győzelmét szerezte meg, és ez volt a 35. KO-ja.