Nem is láttam a jobbost, amivel kiütött

2012.12.09. 14:43
A mexikói Juan Manuel Márquez telt ház előtt a hatodik menet végén kiütötte a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót a magyar idő szerint vasárnap hajnali, Las Vegas-i váltósúlyú bokszmeccsen.

A profi boksz két kiemelkedő egyénisége nem címmeccsen csapott össze, de mivel negyedszer mentek egymásnak, és az előző három meccsük vitatottan dőlt el, ezért világszerte jelentős érdeklődés övezte a mostanit is.

A zsúfolásig megtelt MGM Grand Garden Aréna 16 ezer fős közönsége előtt (a lelátón ott volt a legendás kosaras, Magic Johnson, a republikánus elnökjelölt Mitt Romney, a rapsztár 50 cent is) hatalmas csata alakult ki a ringben, Pacquiao a harmadik, Marquez az ötödik menetben került padlóra, de a meccs mindkétszer folytatódhatott. A hatodik menet utolsó másodpercében Márquez jobbal olyan ütést mért a Fülöp-szigetekire, hogy a bíró véget vetett a küzdelemnek, Pacquiao pedig csak percekig tartó ápolás után tudott talpra állni.

A kiütésig, az első öt menet alapján mindhárom pontozónál Pacquiao vezetett (47-46), aki magához térése után azonnal az ötödik meccsüket kezdte tervezni. „Miért ne? Ez egy jó harc. Ezen a meccsen is mindent beleadtam, ennyire volt elég. Tudtam, hogy az utolsó pár menet az enyém volt, kicsit elbíztam magam, és benyeltem ezt a váratlan ütést. Ilyen a boksz, néha bekapsz egy ilyet. Nem hittem, hogy képes egy ilyenre, nem is láttam, hogyan talált el. Most pihenek pár hónapot, aztán visszatérek."

Marquez nagyon boldog volt az eredménnyel. „Négy és fél hónap felkészülés eredménye ez a tökéletes ütés. A harmadikban is leütöttem, és tudtam, türelemmel kell lennem, mert győzhetek, és azt is, hogy villámgyors, bármikor lecsaphat engem, ami az ötödikben be is következett. Éreztem, hogy ki akar ütni, és emiatt nagyon kinyílt. Most pihenek, és a családommal leszek, aztán meglátjuk, mi lesz.

A 39 éves Márqueznek két vereség és egy döntetlen után most először sikerült legyőznie Pacquiaót. Első mérkőzésüket 2004-ben vívták, akkor döntetlenre végeztek, a 2008-ast, majd a legutóbbi, 2011 novemberit Pacquiao nyerte.

Márquez három súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig, 62 profi meccséből egy döntetlen mellett 55-öt megnyert, a mostani már a 40. KO-ja volt, míg a 33 esztendős Pacquiaónak - aki abszolút csúcstartó azzal, hogy nyolc kategóriában is világbajnok lett - 61. mérkőzésén (38-at KO-val nyert) két döntetlen mellett ez volt az ötödik veresége.