Vilma
3 °C
11 °C

Négyszer szúrtak az MTK-bokszoló szívére

2013.01.03. 12:03

Az MTK Ökölvívó Szakosztályának elnöksége szerdán a kórházban meglátogatta a szilveszter hajnalban, egy szigethalmi tömegverekedésben megkéselt Sávoly Gergőt. Az ökölvívót nyolcszor szúrták meg, négy a szíve tájékán érte, de jól van. Pénteken talán kiveszik belőle a csöveket , és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet, írja a klub honlapja.

A történetre kihagyásokkal emlékszik. Szilveszter este baráti társaságukkal az étterem felső részében buliztak. A szórakozóhely alsó szintjét egy nagyjából 30 fős társaság vette ki. Hajnalban három fiatal, két fiú és egy lány lement az alsó részben található, rendkívül szűkös wc-re.

A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük a toalettbe. Előbb az ajtót verték, mire a fiatalok kiszóltak, hogy egy pillanat, mindjárt végeznek. Ekkor rájuk rúgták az ajtót és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször is megszúrták. A 17 éves bokszoló úgy emlékszik, hogy ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is. A 19 éves, 69 kilós birkózó, a szintén MTK-s Bozsányi Gergő súlyosan megsebesült, megsérült a mája is, már biztos, hogy soha többé nem sportolhat versenyszerűen.

Ki tudtak menekülni a wc-ből, de kint is folytatódott a verekedés. A zajra akkor már fentről többen is lejöttek, így hiába akarta az elkövető a már több sebből vérző bokszolót újra megszúrni, erre nem volt lehetősége.

Update: az egyik elkövető előzetesbe került

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délben azt a fiatalt, aki a gyanú szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben megkéselt egy férfit - közölte a bíróság szóvivője. Kende Katalin elmondta: J. János helyi lakost emberölés kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd javaslatot tett az előzetes letartóztatására, és ezzel a megyei főügyészség is egyetértett. A 17 éves gyanúsítottnak a döntés értelmében az egyelőre 30 napos előzetes idejére javítóintézetbe kell vonulnia, a bíróság határozatának ezen része ellen az ügyészség fellebbezett. A további támadót vagy támadókat még keresik.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy az őrizetbe vett (most előzetes letartóztatásba helyezett) fiatalkorú kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során azóta kiderült, hogy ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyesen megsérült. Támadójának személyazonossága egyelőre nem tisztázott. A nyomozást szakértők bevonásával folytatja a rendőrség. Az MTI érdeklődésére csütörtökön a rendőrségi szóvivő csupán annyit közölt, hogy az ügyben nincs újabb publikus információja a rendőrségnek. A másik sérültet, a birkózót hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe hatoló három késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is.

A bűncselekménnyel két embert gyanúsít a rendőrség. Egyiküket a helyszínen őrizetbe vették, a másik szökésben van. A letartóztatott elkövető és a szökésben lévő családja megfenyegette Sávoly családját, hogy vér fog folyni még, ha vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

Update2: az egyik sérült még az intenzíven van

A verekedés helyszínéről a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba szállított sérültek egyike már jobban van, a másikat még mindig az intenzív osztályon kezelik életveszélyes sérülés miatt - közölte az intézmény traumatológiájának ügyeletvezető főorvosa. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (amelyhez a Merényi is tartozik) főigazgatójának küldött írásos érdeklődésre válaszul Müller Péter orvos igazgató továbbította az MTI-nek Juhász Imre traumatológus ügyeletvezető főorvos összefoglalóját. E szerint január elsején kora reggel mentő szállította be hozzájuk a két, "inzultus során" megsérült beteget. Mindkettőjük tudata tiszta volt a felvételkor, mindketten beszámoltak a történtekről.
Az ügyeletvezető főorvos azt írta: a 17 éves sérült (az ökölvívó) testén számos, a fejet, a mellkast és a végtagokat érintő "szúrt sebzéseket" találtak, ezek izomsérüléseket okoztak, a testüregbe nem hatoltak be. Sérüléseit műtőben látták el, a sérült jelenleg jó általános állapotban van, láztalan, sérülése nyolc napon túl gyógyuló. A 19 éves sérült - a birkózó - hasfalán áthatolt a szúrás, emiatt "hasi feltárás történt", és a hasüregben szervsérüléseket is találtak. A sérült jelenleg az intenzív osztályon van, állapota kielégítő. Sérülése súlyos, életveszélyes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport