Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Bocskai-emlékversennyel kezdődik az olimpiai ciklus

2013.02.01. 14:56

A magyar ökölvívás számára az új olimpiai ciklus kezdete miatt kiemelten fontos felmérő lesz a jövő héten Debrecenben az 57. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny - mondta el Kovács László szövetségi kapitány a pénteki sajtótájékoztatón.

A szakvezető szerint egy új felkészülési ciklus kezdetekor minden ország a fiatalabb versenyzőit igyekszik előtérbe helyezni a nemzetközi versenyeken, míg az idősebbek közül kevesebben neveznek. Nem lesz ez másként a hagyományos debreceni megméretésen a magyar csapat és a mintegy húsz vendég ország esetében sem. Mint mondta, a magyar ökölvívás számára az új szabályrendszer bevezetése is bőven ad feladatokat, év közepétől ugyanis eltűnik a fejvédő, és új pontozási rendszert vezetnek be.

Kovács László a versenyzők közül mindenképp eredményt vár a hazai szorítóban 52 kilós súlycsoportban bokszoló Kalucza Norberttől, valamint 60 kilóban Varga Miklóstól, 69 kilóban Bacskai Balázstól és 75 kilóban Harcsa Zoltántól.

Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a február 6-9. között a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezendő versenyről elmondta, hogy tíz súlycsoportban összesen 136 versenyző nevezett. Úgy véli, a viadal mára az egyik legrangosabb nemzetközi versennyé nőtte ki magát, amelyre minden ország nagyon erős kerettel utazik.

"Egy kis-világbajnokságnak is beillik a torna" - mondta az ökölvívó-szövetség elnökségi tagjaként is tevékenykedő városvezető. Hozzátette: Debrecen mára a magyar ökölvívás egyik fellegvára lett, minden korosztályban erős mezőnnyel képviseltetik magukat a helyi bokszolók.

Elmondta azt is, hogy a négynapos tornára a diákok és a nyugdíjasok ingyen mehetnek be, a legdrágább jegy ötszáz forintba kerül.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft