Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Erdei kick-box világbajnok harcost kapott

2013.02.04. 13:03
Menedzsmentje hivatalosan megerősítette, hogy a veretlen magyar félnehézsúlyú ökölvívó március 30-án Monte-Carlóban összecsap az orosz Gyenyisz Gracsovval. 22 hónapos kihagyás után tíz menet vár rá.

A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok hétfőtől Hamburgban, Fritz Sdunek edző irányításával folytatja felkészülését a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű négyestorna első fordulójára, majd két hét után mesterével Magyarországon dolgozik tovább.

„Nem titok, régóta bombáztak ezzel az ajánlattal, így időben elkezdtem az edzéseket, már több hete gőzerővel készülök a márciusi meccsemre" - mondta a magánéleti válságán túljutott Erdei.

Hozzátette, mivel hosszú ideje nem lépett kötelek közé, biztosan nem lesz majd olyan formában mint a legutóbbi, 2011 júniusában vívott, Byron Mitchell elleni meccsén -  akkor kiütéssel nyert -, de bízik benne, hogy jó állapotba kerül március végére. A 2011 szilveszteri vb-címmeccset Tavoris Cloud ellen kéztörése miatt kellett lemondania, amikor Chilemba lett volna a rivális, egy edzésen törött el a bordája.

A mostani felkészülés eddig annyiban eltért a korábban megszokottaktól, hogy Erdei magányos harcosként végezte az erőnléti alapozást, mert az elmúlt időszakban válása miatt úgy érezte, nehezen viselne el bárkit maga mellett.

A 38 éves magyar öklöző profiként eddig 33 mérkőzést vívott, valamennyit megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Az 1982-es születésű orosz riválisa a profiknál 14-szer bokszolt eddig, egy-egy döntetlen és vereség mellett 12 meccsén győzött, nyolc alkalommal KO-val.

Vereséget a korábbi világbajnok Lucian Butétól szenvedett, a román nagyközépsúlyú Kanadában győzte le, egyhangú pontozással tizenkét menet után. (Bute egyetlen vereségét Carl Froch ellen gyűjtötte be.)

Gracsov 2005-ben kick-box világbajnok volt, próbálkozott a MMA-val is, Amerikában él.

A monte-carlói négyes tornán a másik elődöntőben a dominikai Edwin Rodriguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két győztes július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

Erdei azt nyilatkozta, kisfia, Viktor anyagi biztonságáért kettőzött erővel készül, és igyekszik megőrizni veretlenségét.