Rácz feltámasztja a haldokló profi bokszot

2013.02.07. 19:17

Az egyetlen nemzetközileg is ismert magyar bokszmenedzser, Rácz Félix 2006-ban vonult vissza az ökölvívástól, idén március 23-án, Szentesen tér vissza hivatalosan egy gálával. (A városban fejezte be egyébként.)

„Bokszeseményeket már körülbelül másfél-két éve ismét szervezünk, de eddig inkább társszervezésben tettük, és külfüldön: Szlovákiában, Szerbiában és Németországban.
Szeretném ismét bebizonyitani, ha az ember szeretne valamit és tesz is érte, akkor sikerülhet. Visszavonulásom után komoly színvonalú gála itthon sajnos nem volt, most pedig úgy néz ki, hogy a tévéközvetítés is szinte garantált lenne, ha komolyan visszatérnék” – erősítette meg az Indexnek Rácz.

Ezen az eseményen térne vissza Bedák Zsolt is, aki a német Universum bedőlése után nem kapott esélyt arra, hogy vesztes világbajnoki címmeccse – Wilfredo Vazquez Puerto Ricóban győzte le - után megmutathassa képességeit. Német és ausztrál ajánlata is volt, de egyik céggel sem egyezett meg végül.

Rácz abban bízik, hogy két-három meccs után a nagyharmatsúlyú versenyző újra az egyik vezető alakja lehet súlycsoportjának. Szerinte az amatőrben Eb-érmes, 29 éves öklöző 2014-ben akár ismét világbajnoki címmeccset is kaphat.  

„Kovács Vipera Attila is ismét a fedélzeten van, azt hiszem, még benne is van jó pár címmeccs. Nagy Sándor és Kelemen Balázs mérlege is hibátlan, előttük is szép jövő állhat. És akkor még nem beszéltünk a felvidéki, ugyancsak veretlen Kovács Tamásról, aki a WBO félnehézsúlyú világranglistáján - tavalyi sérülése előtt - hatodik volt. Tomi Kid Szlovákiában lényegesen ismertebb, mint Magyarországon, az ottani szombat esti láz egyik szereplője volt, a jövő héten jelenik meg könyve, amelyikben többek között egy speciális, bokszfegyenc-edzésmódszeréről is ír."

Az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánt és a sakkozó Rapport Richárdot is képviselő Rácz csak a bokszgálákra külön céget alapított két barátjával Bertók Róberttel és Széles Richárddal (Ferobox Event).

  „A profi bokszot is jelentősen érinti és érintette a gazdasági világválság, de hiszem, hogy kedvelik annyian ezt a sportágat ebben az országban, hogy ne legyen halálra ítélt a küldetésem. Én igazából egy új sikersztori kezdetében bízom.”  • Hírek
  • Személyi kölcsön