Pacquiao a lába miatt szedte be a KO-t

2013.02.21. 13:00

Bár december 8-án kevesen gondolták, hogy Juan Manuel Marquez legyőzheti Manny Pacqiaót, a mexikói egy óriási KO-val mégis megnyerte a profi bokszmeccset. Sokan nem is értették, hogy léphetett bele a Fülöp-szigeteki az ütésbe, az edzője, Freddy Roach szerint azonban egyszerűen egy rossz mozdulaton múlt a vereség, az egymást taposó lábak miatt jött a kiütés.

„Ha egy balkezes küzd egy jobbkezessel, akkor folyton letapossák egymást a vezető lábukkal, sokkal gyakrabban, mint ha egy jobbos jobbossal vagy egy balos balkezessel verekszik.”

„Mi készültünk eleget arra, hogy ez fog történni, mert ez előfordult a korábbi meccseiken is, sőt Marquez erre is építette a stratégiáját, ezért figyelmeztettük is a mérkőzésvezetőt, hogy figyeljen erre. De aztán éppen az ellenkezője történt, és erre nem is jöttem rá addig, amíg később meg nem néztem a fej fölött elhelyezkedő kamerák képeit."

„Marquez nem lépett Manny lábára, éppen ő volt az, aki letaposta Marquezt, és amikor kihúzta a lábát, akkor Manny elveszítette az egyensúlyát, és előre ment, pont bele a tökéletes jobbosba."