Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Erdei: Nem értem, felfoghatatlan

2013.03.31. 10:44
A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok vitathatónak és megdöbbentőnek minősítette a bírói ítéletet, amellyel kikapott az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" nevű monacói négyestorna első fordulójában.

A szombat késő esti meccs megosztott pontozású végeredményének kihirdetésénél "mind a szurkolók, mind a szakemberek nagy többsége - maga Albert monacói herceg is - értetlenül állt, amikor a bírók 96:94; 94:96; 94:96 pontozással az orosz Gracsovot hozták ki győztesnek, elvéve ezzel Madár jogosnak hitt győzelmét, megszakítva ezzel a magyar klasszis veretlenségi sorzatát" - írja a bokszoló menedzsmentjének közleménye.

A 38 éves Erdei úgy nyilatkozott, maga sem érti, mi történt: „Egyszerűen felfoghatatlan számomra ez a bírói döntés. Végig úgy éreztem, hogy vezetem a meccset" - fogalmazott a magyar, akit német edzője, Fritz Sdunek még erőteljesebb bokszra biztatott.

„A kilencedik menet után szólt Fritz, hogy úgy néz ki, egálra pontozzák a meccset és bele kellene húzni. Így is tettem, és szerintem hoztam is az utolsó menetet. Ehhez képest végképp nem értettem a végeredményt" - jelentette ki az orosznál nyolc évvel idősebb Erdei.

„Tiszta a lelkiismeretem, győztesként hagytam el a ringet, hiszen mindent megtettem. Egy jó felkészülés után szerintem egy jót bunyóztam. Mindenki, akivel találkoztam, vitatta a végeredményt, de ezzel már sajnos nem lehet mit csinálni, vegyes érzelmek kavarognak bennem. Ettől függetlenül én úgy érzem, hogy nyertem."

Gracsov: Én nyertem, ki kételkedik benne?

Az nso helyszínen lévő tudósítója beszélt a győztessel a meccs után, Gracsov élete győzelmének nevezte az Erdei ellenit, úgy érzi, ha nem is fölényesen, de nyert. Lou DiBella, Erdei promótere idegesen, értetlenül fogadta az eredményt, meglepte a pontozás, nem is látta szorosnak a meccset, szerinte Erdei jól bokszolt. Nem szeretné, ha véget érne a magyar bokszoló karrierje, de nem tudja, mit hoz a jövő.

Erdei legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania. Profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.