Mayweather 24 karátos aranyövért megy

2013.07.15. 20:06

A Money becenevű Floyd Mayweather a mérkőzéseivel sok tízmillió dollárt kaszál, és a következő címmeccsén már a világbajnoki öv is óriási értéket képvisel majd. A boksz történetében először 24 karátos aranyból készítik el az öv díszítését.

A veretlen Mayweather szeptember 14-én a szintén hibátlan mérlegű mexikói Saul Alvarezzel fog bokszolni a WBC világbajnoki övéért, minden idők legnagyobb bevételén osztozhatnak majd, a két bokszoló a becslések szerint százmillió dolláron osztozhat majd.

Temészetesen Mayweatheré a nagyobb rész, Alvarez tízmilliót garantáltan megkap, de ehhez még hozzájöhet legalább ugyanennyi a tévés bevételekből.

A WBC a pénzdíjhoz mérten extrém övet készíttet, magyarázatuk szerint azért, mert a két veretlen harcos mindig is lojális volt a szervezethez, és megérdemlik, hogy sportolói nagyságuk előtt így tisztelegjenek.

A Ferrari bőrből készült övre 24 karátos tömör aranyból készül a világbajnoki plakett, de az övre a két bunyós arcképe és a két ország zászlója is felkerül szintén aranyból.