no

Erdei elárulta élete titkát: törött bordával veszítette el veretlenségét

2013.08.11. 18:18

Erdei Zsolt most beszélt először arról, hogy a március 30-án, a monacói tornán, az orosz Gyenyisz Gracsovtól elszenvedett pontozásos vereségében – ami pályafutása első vesztes meccse volt – szerepet játszott bordatörése.

A magyar bokszoló a Sport1 13. menet című műsorában arról beszélt - ennek rövidített változatát közölte a profiboksz.hu -, hogy a meccs előtt 10-11 nappal eltörött a bordája. Nem először fordult vele elő, amerikai meccsét is le kellett már mondania korábban emiatt.

"A röntgenfelvételek nem mutatták jól a friss törést, így tovább készültem a monacói gálára" - mondta.

Hiába dolgozott keményen, érezte, hogy az edzéseken gyorsan elfáradt: "Kiutaztunk Monacóba, de továbbra is fájt, és egyre jobban elkezdtem félni a mérkőzéstől, hogy így mi fog történni. Ismét megröntgeneztek, és mivel ekkor már nem friss sérülésről volt szó, így egyértelműen megállapították, hogy eltörött a bordám."

Orvosi tanácsra fájdalomcsillapítókat szedett, de ezek sem segítettek, ahogy fogalmazott, szétszurkált testtel ment fel a meccsre, a jobb kezét szinte egyáltalán nem tudta használni. Erdei szerint nem csak sérülése, de más is lehetett a háttérben:

"Nem tudom mi az oka, de ez a meccs biztosan le volt játszva előre, és egyértelmű volt, hogy ha végig megy, akkor nem nyerhetek. A találkozó után nem nyilatkozhattam azt, hogy el volt törve a bordám, mert akkor azt mondták volna, hogy megint kifogásokat keresek. Én megtettem a kötelességemet, és a körülményekhez, a tortúrákhoz képest úgy gondolom, hogy helyt álltam."

"Nem akarok szélmalomharcot vívni, viszont ha méltányos ajánlatot kapok, akkor szeretnék tovább bunyózni. Azt azért tényként ki kell jelenti, hogy már 39 éves vagyok, ilyenkor pedig már könnyebben törik a csont, nehezebben regenerálódnak az izmok és a szervezet. Emiatt csak akkor tudok tovább versenyezni, ha a megfelelő háttér biztosítva van, és tökéletesen ki tudom magam pihenni az edzések között."

Hogy mennyire van igaza Erdeinek, arról csak az alábbi videót és a végén az eredményhirdetést érdemes megnézni.

Erdei-Gracsov