Kiment a könyököm, nem tudtam jól ütni

2013.09.16. 21:54

„Az egyik menet után, amikor kimentem a sarokba, akkor mondta apám, hogy kicsit mereven bokszolok, lazuljak el jobban. Elkezdtem több kombinációt ütni, aztán összeütköztünk. Ekkor ugrott ki a bal könyököm, úgyhogy a hatodik és a hetedik menetben nem tudtam rendesen ütni” - mondta a mérkőzés után a 45. győzelmét is begyűjtő, továbbra is veretlen Floyd Mayweather, aki vélhetően az ötödik menetben sérült meg.

A szinte végig érezhető fölényben bokszoló amerikai szerint a kiütés is meglehetett volna, ha nincs a sérülése: „Ki akartam ütni, de megsérült a bal könyököm az ötödikben, ezért nem tudtam rendesen bokszolni pár menetig.” A világbajnoki címmeccset végül nagy meglepetésre nem egyhangú, csak többségi pontozással nyerte.

Az egyetlen bíró, aki nem Mayweather javára pontozott, az a CJ Ross volt, akinek korábban is voltak már vitatott ítéletei. A győztes Mayweather így reagált a pontozásra: „Azt hittem, hogy vicc, eléggé meglepett. De nem én vagyok a bíró, az én dolgom az, hogy bunyózzak, és a bírókra bízzam a döntést.” A veretlen amerikai meglehetősen kiakadt Ross pontozásán.

Floyd Mayweather Jr. beats Canelo Alvarez by majority decision

Cynthia J. Ross Duane Forddal együtt heves kritikát kapott a 2012-es Manny Pacquiao-Timothy Bradley mérkőzés után, ahol az amerikait hozták ki győztesnek, de a vasárnap hajnali előtt is volt már 4 olyan mérkőzése, ahol a másik két bíró egyhangú döntése ellenére döntetlent hozott ki. Ross pontozólapján látható, hogy az utolsó öt menetből négyet Alvareznek adott, aki akkorra már csak rohant az eredmény után. Ross a mérkőzés után is kiállt döntése mellett, szerinte a meccs egyértelmű döntetlen volt.

Maywaethert jelenlegi szerződése további két évre és négy mérkőzésre köti a Showtime tévécsatornához, ezek után vélhetően visszavonul. Jövőre két meccset ígért az amerikai, az első május 3-án lesz. Azt még nem tudni, ki ellen lép ringbe, de az angol Amir Khan szerint Mayweather apja őt szeretné ellenfélnek. A lehetséges ellenfelek között Manny Paqcuiaót, Adrian Bronert és Danny Garciát emlegetik még.