Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Boksz-vb: Vadász a 32 között

2013.10.15. 17:54

Vadász András magabiztos győzelmet aratott a 64 kg-osok selejtezőjében, és bejutott a legjobb 32 közé a kazahsztáni Almatiban zajló férfi ökölvívó-világbajnokság keddi versenynapján.

Az élete első felnőtt vb-jén szereplő Vadász, a nap egyetlen magyar érdekeltje, a kajmán-szigeteki Kendall Ebanks ellen lépett szorítóba, és nagyon könnyed, 3-0-s győzelmet aratott. A KSI magyar bajnoka mindhárom pontozónál megnyerte mind a három menetet (30-27, 30-27, 30-27).

Vadász pénteken bokszol legközelebb,  akkor már lényegesen nehezebb dolga lesz, az Európa-bajnok orosz Armen Zakarjan vár rá.

A magyar csapat az első két nap három mérkőzése után hibátlan mérleggel áll. Hétfőn Kalucza Norbert (52 kg) a közép-afrikai Justin Grassát, míg Szellő Imre (91 kg) a marokkói Abdeldzsalel Abuhamadot győzte le, egyaránt 3-0-ra. Vadászhoz hasonlóan ők is pénteken lépnek újra szorítóba, és a debreceni Kaluczának a botswanai Oteng Oteng, a korábban 81 kg-ban olimpiai ötödik Szellőnek pedig a hazai Anton Pincsuk lesz az ellenfele.