Lukács
1 °C
14 °C

Boksz-vb: most sem nyert érmet a magyar válogatott

2013.10.23. 12:55

Az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán kikapott az Európa-bajnok ír Jason Quigleytől a kazahsztáni Almatiban zajló ökölvívó-világbajnokság 75 kilogrammos súlycsoportjának szerdai negyeddöntőjében, ezzel eldőlt, hogy a válogatott érem nélkül zárja a vb-t.

A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a mindössze 20 éves, idén Eb-bronzérmes bokszoló az első három percben jobbnak tűnt riválisánál, a pontozóbírák azonban másképp látták, s mindannyian 10-9 arányban Quigleynek adták a menetet.

A folytatásban Harcsa kevésbé teljesített jól, a második felvonásban számoltak is rá, majd a harmadik három percben már nem tudott megújulni, így az ír kontinensbajnok mindhárom bíránál 30-27-es, egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

„Úgy érzem, nem bokszoltam olyan rosszul, mint ahogyan egy-két embernek láttam az arcán, nem azt mondom, hogy teljesen jó volt, meg hogy nagyon simán nyertem, de szerintem szűken ide is lehetett volna adni a meccset" – nyilatkozta Harcsa, aki a második menetben történt számolásról annyit jegyzett meg, hogy balra mozgott le, amikor Quigley megugrasztotta őt, s miután leengedte a kezét, ellenfele tisztán állon ütötte. Mindehhez hozzátette, hogy komoly gondot nem jelentett az ütés, s a folytatásban jól ment neki a boksz.

Harcsa sorozatban harmadik világversenyén jutott be a legjobb nyolc közé (2012-es olimpia, 2013-as Eb), vb-n viszont most először.

A magyar csapat a legutóbbi, 2011-es Bakuban rendezett vb-hez hasonlóan ezúttal is érem nélkül tér majd haza.

Magyar bokszoló világbajnokságon legutóbb 2009-ben szerzett érmet, akkor Káté Gyula lett harmadik a 64 kg-os kategóriában