Bernard Hopkins 48 évesen is világbajnok

2013.10.27. 10:24
Az IBF félnehézsúlyú világbajnoka Atlantic Cityben egyhangú pontozással legyőzte az iraki-örmény, de német licenccel bokszoló kötelező kihívót, Karo Muratot.

A két hasonló harcmodorú, sokat szabálytalankodó, a küzdelmet tördelő bokszoló közül egyértelműen Hopkins volt a jobb, végig irányította a meccset, zártan védekezett, abból pontosan, határozottan kontrázott.

Murat egyszer földre birkózta ellenfelét, többször is állj után ütött (meg is intették érte), de igazán keményen csak egyszer, a 3. menetben találta el a bajnokot, aki erre kinyújtotta a nyelvét a németre.

Minden idők legidősebb profi világbajnoka sorra nyerte a meneteket, a hetedikben közel volt, hogy kiüsse a kihívót, a nyolcadikban is akkor ütötte meg Muratot, amikor csak akarta. A 10.-ben a kihívónak is volt pár jó ütése, de aztán visszatért a sportszerűtlenséghez, jöttek megint a mélyütések, a végső gongszónál is lefejelte még Hopkinst.

A becenevet váltó, Hóhérból Földönkívülivé változó amerikai egyhangú pontozással (119-108, 119-109, 117-110) nyert, továbbra is a súlycsoport egyik legjobbja, és kész kiállni Floyd Mayweather Jr-ral.

A meccs videója itt látható.