Agyműtétre vitték a bokszmeccs után

2013.11.04. 17:36

Az orosz nehézsúlyú bokszoló, Magomed Abduszalamov szombaton kapott ki a kubai Mike Péreztől, ez volt profi pályafutása első veresége, ráadásul súlyos sérüléseket szedett össze.

Vasárnap este még arról lehetett hallani, hogy az orosz bokszolót a Madison Square Gardenben rendezett látványos meccs után mesterséges kómában tartják, eltört az orra, a keze, és vérrög keletkezett az agyában. Hétfőre az is kiderült, a vérrög miatt beavatkozásra volt szükség, ezért a New York-i Roosevelt Kórházban felnyitották a koponyáját, hogy a vérrögöt eltávolíthassák. 

Az orosz promótere elmondta, Abduszalamov állapota stabil a beavatkozás után, koponyacsontja egy kisebb részét el kellett távolítani, hogy a duzzanat lemenjen. Most abban reménykednek, hogy a harminckét éves bokszoló néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat, a folytatásról egyelőre nem esett szó. 

A szombat esti mérkőzésen Perez tíz menetben egyhangú pontozással nyert, ellenfele rengeteg ütést kapott a fejére, az összecsapás után panaszkodott rosszullétre. Az orosz korábban mind a tizennyolc mérkőzését megnyerte, kubai ellenfele huszadik meccsét nyerte szombat este, továbbra is veretlen. 

Október végén egy mexikói bokszoló halt bele mérkőzésén szerzett sérülésbe. Francisco Leal a ringben vesztette eszméletét, miután kiütötték. Kórházba szállították, súlyos agyi károsodást és vérömlenyt diagnosztizáltak nála, de hiába küzdöttek az életéért, három nappal később elhunyt.