Piroska
-1 °C
5 °C

Pacquiao a tájfun áldozatainak ajánlja meccsét

2013.11.13. 11:39

A leghíresebb Fülöp-szigeteki sportoló, a korábbi világbajnok profi ökölvívó Manny Pacquiao az országán végigsöprő Haiyan tájfun miatt bajba jutottaknak ajánlja Brandon Rios elleni, visszatérő mérkőzését.

A korábban nyolc súlycsoportban is világbajnok sztársportoló jövő szombaton Makaóban mérkőzik meg az amerikai Riosszal, s jelenleg a Fülöp-szigetek déli részén edzőtáborozik, mindössze 320 kilométerre onnan, ahol a tájfun a legnagyobb pusztítást végezte.

„Szívem szerint már most elutaznék a térségbe, s személyesen segítenék a bajba jutottakon, de az edzések miatt ezt most nem tehetem, nagyon sajnálom” – mondta szerdán a 34 éves váltósúlyú bokszoló, aki parlamenti képviselő is. Menedzsere mindehhez hozzátette, hogy Pacquiao vélhetően a meccs másnapján, jövő vasárnap reggel elutazik a helyszínre. A tájfunnak csaknem 2300 halottja van eddig hivatalosan, s több százezer ember maradt otthon nélkül.

Az elmúlt tíz év egyik legjobb ökölvívója (54 győzelem/2 döntetlen/5 vereség) számára nagyon fontos a - Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi bajnoki címéért kiírt - Rios (31/1/1) elleni összecsapás, mivel legutóbbi két mérkőzésén, tavaly júniusban Timothy Bradley, tavaly decemberben pedig Juan Manuel Marquez ellen veszített. Utóbbi meccsén ráadásul simán, kiütéssel kapott ki.