Érthetetlen, miért léptették le

2013.11.24. 16:34

A címvédő Carl Froch és a veretlen George Groves Manchesterben csapott össze nagyközépsúlyban szombat éjjel. Froch ugyan megvédte WBA és IBF világbajnoki címeit, de a mérkőzés botránnyal ért véget. 

Az esélytelenebb Grovesnak sikerült meglepnie ellenfelét, már az első menetben egy jobb egyenessel padlóztatta. A két bokszoló nyílt, izgalmas meccset vívott, aztán a kilencedik menetben Froch a köteleknél megszorongatta Grovest, ekkor ugrott közbe a mérkőzésvezető, és TKO-val leléptette a huszonöt éves bokszolót. Groves ugyan bajban volt, az már viszont kétséges, hogy nem tudta volna folytatni. A nézők és a bokszoló is vehemensen ellenkezett, nem értettek egyet Howard John Foster döntésével. 

A mérkőzés után Amir Khan és David Haye is csalódottan nyilatkozott, szerintük elhamarkodott volt Foster beavatkozása. A felvételeken is látható, hogy Froch nem minden ütése talált be, Groves pedig próbált visszaütni. 

Carl Froch vs George Groves | Highlights | 23.11.2013

„Nem értem, hogy miért ért véget a mérkőzés. Egyik ütése sem volt tiszta találat, biztosan folytatni tudtam volna, nem volt értelme leállítania. Sikerült megfognom, tudtam, hogy képes leszek ilyen teljesítményt nyújtani, kivívtam a szurkolók szimpátiáját is. Amikor bejöttem, még fütyültek, de ünnepeltek, amikor távoztam, ez sokat jelent nekem. Szerettem volna visszavágót, de bajnokként" - mondta Groves a vereség után. 

Froch, aki a BBC-nek adott nyilatkozatában elismerte ellenfele teljesítményét, 34. profi meccsén 32. győzelmét szerezte, míg Groves 19 győzelem után első vereségét szenvedte el a profik között.