Pacquiao puhára verte Brandon Riost

2013.11.24. 09:32
Manny Pacquiao bebizonyította, hogy a tavalyi kiütéses veresége ellenére még mindig a világ legjobbja. A meccs végigment, de a 12 menet után pontozással is fölényesen győzött Brandon Rios ellen Makaóban, ezzel övé a WBO nemzetközi bajnoki címe váltósúlyban.

Közel egy év telt el azóta, hogy Manny Pacquiao, mint egy zsák, úgy terült el Marquez jobbosa után, most a korábbi könnyűsúlyú világbajnok, Brandon Rios ellen bizonyította a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Fülöp-szigeteki, hogy még nem lehet leírni. A WBO váltósúlyú nemzetközi bajnoki címének megnyerésével visszatért a legjobbak közé.

Pacquiao óvatosan kezdett, már korán látszott, hogy egyértelműen ő a jobb bokszoló. Sokat mozgott, irányította a meccset, kombinációi, elmozgásai, beugrásai ellen Rios gyakran kettős fedezékbe vonult.

MANNY PACQUIAO VS BRANDON RIOS

Az ütésálló, nagyot küzdő, a meccs elején jól védekező amerikainak felszakadt a szemöldöke a hatodik menetben, de ápolás után folytathatta a meccset. A frissebb, koncentráltabb Pacquiao fölénye egyre nőtt, Rios csak fogás után tudta komolyan megütni. Pac Man a nyolcadik menettől nem erőltette a kiütést, az egyre inkább szévert fejű Rios kihúzta a 12 menetet.

A pontozás elsöprő Pacquiao-győzelmet hozott, a bajnok 120-108, 119-109, 118-110-re nyert.