Petrányi 50. profi győzelme

2013.12.30. 11:23

Ötvenedik profi győzelmét szerezte meh Petrányi Zoltán, aki az általa vezetett Profibox Promotion vasárnap esti gáláján Balogh Tibort győzte le. A Hotel Aquincumban rendezett esemény programjában négy magyar- és egy UBO Európa-bajnoki címmérkőzés szerepelt.

A rendezvény előtt köszöntötték Szabó Gyula korábbi sokszoros bajnok, válogatott ökölvívót, jelenleg is aktív edzőt, aki december 29-én ünnepelte 70. születésnapját.

A nehézsúlyú nyitó mérkőzésen a 47 éves Petrányi a 20 évvel fiatalabb nyíregyházi Balogh Tiborral mérkőzött a magyar és az Európa-bajnoki címért. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint Petrányi sokkal aktívabban bokszolt, Balogh akcióit, ellenfelére a harmadik menetben kétszer is rászámoltak, végül nem tudta folytatni a küzdelmet, írta az MTI.

„Nagyon boldog vagyok, még nem döntöttem el, folytatom-e pályafutásomat, de úgy érzem, van még annyi erő bennem, hogy tovább gyarapítsam győzelmeim számát” - mondta Petrányi a mérkőzés után.

Könnyűsúlyban ifj. Mizsei György - akinek édesapja szintén ökölvívó volt és a barcelonai olimpián bronzérmet nyert - Nagy Istvánnal vívott csatát, és a pontozók végül ifj. Mizsei  kezét emelték magasba a tízmenetes meccs után. Szintén pontozásos győzelmet aratott Vajda Gyula váltósúlyban, akinek ellenfele Vári Gergő a nyolcadik menetben megsérült. A nap legrövidebb összecsapásán nagypehelysúlyban, Kovács Zoltán a második menetben TKO-val győzött az orrcsont-törést szenvedett Máté Ádám ellen.