Erdei ellen tényleg börleszkbokszoló jön?

2014.02.08. 09:14

Erdei Zsoltnak március 8-ára szerveztek búcsúmérkőzést Kecskemétre, hogy valami tétje is legyen a dolognak, meg örömteli is legyen a búcsú, kerítettek egy nem túl értékes címet, a WBO Európa-bajnoki övét, meg egy első látásra kutyaütő ellenfelet. A kinézett, jó statisztikával rendelkező Shalva Jomardashvili egyik meccsét megnézve csak nevetni tudtunk. Ha valóban ő lesz az ellenfél, Erdei hozzá méltatlan körülmények között fog meccselni.

Olvasónk hívta fel figyelmünket, hogy feltétlenül nézzük meg a Youtube-on is elérhető Nadjib Mohammedi–Jomardashvili-mérkőzést. Megnéztük, többen hangosan felnevettek a szerkesztőségben. Nem árulunk el nagy titkot, Jomardashvili simán kikapott május közepén.

N.MOHAMMEDI vs S.JOMARDASHVILI URBAN BOXING 2013 BY K.O

Ez persze önmagában még nem vicces, de ahogy a kissé pocakos Jomardashvili folyton orra bukik saját ütésének lendületététől, attól már muszáj röhögni. Ilyen bukdácsolást utoljára Chaplin filmjeiben láttunk. A grúz veszélyességéről mindent elárul, hogy alig mert ütést indítani. Meglehet, eleve az eséstől  félt.

Három menet alatt sikerült hatszor padlóra vinnie magát, de a leléptetést ugye megúszta, mert nem kapott közben ütést. A kabarénak a harmadik menetben vége is lett, a nem túl aktív Jomardashvili kapott egyet a bordái közé, így először már tényleg volt igazi oka padlózni. A bíró természetesen le is léptette, így befejeződött a nyolcmenetesre tervezett meccs.

Jomardashvili azóta még háromszor meccselt, ki sem mozdult Grúziából, és az meccslapok szerint igazi kutyaütőket kalapált el. Bele sem merünk gondolni, hogy ők milyen szintet képviselhetnek, ha Jomardashvili kettejüket KO-zni tudta. De az meg már megint csak Jomardashvili formájáról árulkodik, hogy decemberben az erősen mínuszban lévő Tsaurashvilit csak pontozással győzte le. Ellenfelének ekkor három győzelme mellett tizenegy veresége volt.

Az biztos, hogy most Erdei sincs csúcsformában, és ha a biztos győzelemre akarnak menni, egy tényleg keveset mozgó, nem túl harcos ellenfelet kell hozni, de ha Jomardashvili valami hihetetlen oknál fogva nem szívja fel magát, Kecskeméten sem fognak önfeledten tapsolni a magyar bajnoknak.

Erdei persze nem a videón látott Jomardashvilire készül: „Megnéztem Jomardashvili néhány mérkőzését, amelyekből az derült ki, hogy erőszakos, harcos srác. Jóval fiatalabb, mint én, biztosan nagy benne a bizonyítási vágy, hiszen óriási skalp lenne, ha megverné két súlycsoport világbajnokát, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat. Jomardashvili jó ellenfél. Nyilván nem a világ top 10-hez tartozik (még), de egy év kihagyás után jó felmérő lesz számomra, hogy láthassam van-e még bennem tűz!  Az biztos, hogy próbálkozni fog. Láttam olyan meccsét is, amelyen háromszor leütötték és újra meg újra felállt és támadt, úgyhogy megnehezítheti a dolgomat, ha nem figyelek oda. Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene." – nyilatkozta Erdei a bejelentéskor.

Jomardashvilitől talán ennyire nem is kéne tartani, bár korábban tényleg bokszolt világbajnoki övért is, a látottak alapján nem fogja már felforgatni a bokszvilágot. Ha nagyon akarna bizonyítani, akkor Mohammedi ellen is megtehette volna. De a grúz inkább csak helyi kiskirály, Grúzián kívül egyetlen egy mérkőzést sem nyert.