Erdei grúzveréssel Európa-bajnok

2014.03.08. 22:13

Erdei vélhetően utolsó meccsén nagy formában bokszolva, koncentráltan verte meg grúz ellenfelét, aki végig egy nagy ütésben bízva támadott. Madár bajnoki övvel vonulhat vissza.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Erdei Zsolt tavaly március végén elveszítette veretlenségét az orosz Jevgenyij Gracsov ellen, ezután amerikai promóterével is megszakadt a kapcsolata. A boksszal azonban nem hagyott fel, és Rácz Félixhez szerződve sikerült Magyarországra hozni WBO Európa-bajnoki címmérkőzést. Ebben Kovács István is sokat segített. Erdei egy győzelemmel és bajnoki övvel búcsúzhat a magyar közönségtől, bár az sem kizárt, hogy lesz még valamikor meccse.

  • A magyar bokszoló profiként 34 mérkőzést vívott eddig, 33-szor nyert, 18-szor KO-val, emellett egyetlen pontozásos veresége van a már említett Gracsovtól. Erdei két súlycsoportban, félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, előbbiben tízszer védte meg címét.

  • Erdei utoljára 2007. június 16-án vívott Magyarországon tétmeccset. Akkor az amerikai George Bladest győzte le a budapesti Syma-csarnokban.

  • Mindenki Erdei meccsét várja legjobban, de hát egy bokszgáláról van szó, ahol felvezetőként a kevésbé ismert bokszolók is küzdenek.

    Kassai Ignác-Daniel McShane
    Négy menet után megosztott pontozással nyert a brit.

    Dien Csaba-Perutek János
    A cirkálósúlyban rendezett meccset Perutek nyerte pontozással, neki ez volt 2. profi meccsee.


    Laki Róbert-Mészáros Tibor
    A pehelysúlyú meccsen Laki egyhangú pontozással győzött.

    Baran Attila-Vér Benjámin
    Nem húzták sokáig a félnehézsúlyúak, Baran jó sorozattal kezdett, Vér edzője, megijedt, már az első menetben bedobta a törölközőt.

    Baranyi Richárd-Dankó Tamás
    Baranyi a harmadik menetben technikai KO-val győzött, Dankó pedig továbbra is nyeretlen maradt.

    Kelemen Balázs-Bogdan Mitics
    A nagyközépsúlyú meccsen Kelemen a második menettől agresszívan bokszolt, majd a hatodik menetben padlőztatta is szerbet, akit le is léptettek.

  • Juan Carlos Gomez-Ivica Bacurin
    A nyolcmenetes meccset pontozással Gomez nyerte.

    Nagy Lajos Márk- Patryk Litkiewicz
    Az ifjúsági címmérkőzésen a magyar fiú pontozással verte a lengyelt.

  • Az Európa-bajnoki övért a grúz Salva Dzsomardasvilit kéne vernie Erdeinek, ami nem tűnik lehetetlen feladatnak. Dzsomardasvilit legutóbbi címmecsén már a harmadik menetben KO-zták, és nem tűnik úgy, hogy a grúz nagyon nagy fomában lenne.

    A pénteki mérlegésnél negyven dekával túlesett a súlyhatáron a nem túl atlétikus bokszoló. Gyorsan elküdték szaunázni, hogy a második mérlegelésnél már ne legyen gond, és tényleg tétmeccs legyen.

  • A harmatsúlyú meccsen a tizedik menetben kiütötte a grúz George Gacsekiladzét. Bedák ellenfele sokáig tartotta magát, a hetedik-nyolcadik menetben kis fölénybe is került, de Bedák aztán visszavette az irányítást.

  • A mérkőzést a helyszínen nézni meg, a WBO elnöke, a Puerto Ricó-i Francisco Paco Valcarel is, ő is méltatta a magyar bokszolót. „Hatalmas veszteség lesz a profi boksz számára. Zsolt egy igazi harcos, nagy ürességet fog hagyni maga után. Egyedülálló, amit ő véghez vitt a profik világában, nagy értéke sportágunknak. Viszont nincs értelme arról beszélni, hogy mi lesz, ha mégsem vonul vissza, mert szerintem egyértelmű, hogy vissza fog. Tudjuk, hogy elő is készítette már az úgymond civil életét, melyet annak szentel, hogy gyerekeket tanítson.” – idézte a Totalsport.hu az elnököt.

  • Ungiadzéval vív négymenetes meccset.

  • így kommentált, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor, amikor a grúz magasba emelte a kezét, mint nyertes. A négymentes meccs egyhangú pontozással Kovács Vipera Attiláé lett.

  • pár percen belül.

  • Erdeinek tudtak annyit ígérni, mint amennyit az amerikai promóter, Lou DiBella fizetett a meccseiért. A magyar bokszoló körülbelül tízmillió forintot tehet el a kecskeméti meccsért.

  • Madár meccse, tudtuk meg az M1 szpotjából.

  • a grúz elég nyugodtan sétált be a szorítóban.

  • Republic sincs már, valószínűleg Erdei is utoljára vonul be erre a zenére. Énekel is a piros sarokba érkező magyar.

  • Erdei Zsolt már Németországban is együtt dolgozott Fritz Sdunek edzővel, de miután eljött az Universumtól, akkor sem szakították meg a kapcsolatot. Amerikában is készültek együtt, és a német mester most is vezett Erdei kesztyűs edzéseit.

  • A WBO Europe elnökeként a korábbi világbajnok Kovács Istvánnak is volt ráhatása, hogy Erdei címmeccset vívhasson, de a meccsen is lesz szerepe. Ő lesz a supervisor.

  • a grúz bokszoló. Persze ettől egy kicsit sem jobb, vagy rosszabb bokszoló.

  • Jól kezdett Erdei, jóval többet ütött, Dzsumardasvili kontrákkal próbálkozott, de nem nagyon találta. Az utolsó tíz másodperceben aztán a magyar egy jó sorozatot is elhelyezett a grúz fején. Ez a menet az övé. Még kilenc van hátra, ha nincs kiütés.

  • Jól mozog a magyar, a grúz alig üt, úgy tűnik, hogy csak egy-két nagy ütésre vár, de akkora benne a lendület, hogy szinte egész testét elviszi. Erdei meg jól használja ki ezt, a visszatámadásaiból jönnek a tiszta találatok.

  • de a grúz kezd kicsit aktívabb lenni, bár nem mozog túl sokat, csak jön előre nagy testével. A kombibációi azonban még mindig Erdeinek ülnek jobban. Dzsomardasvili néhány tarkóütéssel is próbálkozott, de nem csináltak ügyet belőle az ellenfelek.

  • A bokszgálát a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban tartják. Messzi István nem biztos, hogy mindenkine sokat mond, ezért most gyorsan leírjuk, hogy a csarnok az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmes súlyemelőről kapta a nevét. A sportoló 1991-e autóbalesetben halt meg.

  • A negyedik menetben testtel és kézzel is egyre több cselt mutatott be Erdei, már testre is talátak a horgai. A grúz továbbra is kivárásra játszik, nehezen lehet megbontani a fedezékét, egy-két jobbegyenessel próbálkozott.

  • Dzsomardasvili már annyi ütést beszedett, Erdei ballal nagyon jól dolgozik, hogy tiszta vér az arca, Valószínűleg az orrára kapott egy nagyot. Az utolsó fél percben aztán bepörgött, balhoroggal be is talált Erdeinek.

  • A menet elején Erdei gyors kombinációkkal táamdott, de aztán visszavett, Dzsomardasvili ezt megpróbálta kihasználni, de a beugrós horgai nem sok kárt tettek. Erdei egyszer így is földre került, de csak elcsúszott a ringben. Aztán a feltartó balosokkal megint ő került fölénybe.

  • Erdei nagyon taktikusan bokszol, jó ütemben lép el, amikor Dzsomardasvili rohamra indul a horgaival. Aztán a biztos balosokkal támad vissza, megrendíteni nem tudja ezzel a grúzt, de szépen gyűjti a tiszta találatokat. A menet végén pedig aztán meg is sorozta ellenfelét a mosolygós Erdei.

  • Egy perc után grundbirkózásba torkollt a menet, de aztán jött a szokásos koreográfia. Dzsomardasvili a lóbáival jött előre, Erdei meg villámgyors sorozatokat indított belharcban is. 

  • Erdei persze arcon vágta a trükközni próbáló Dzsomardasvilit, aki folyamatosan jön előre, mint egy tank. Nagy kárt azonban nem tudott tenni Erdeiben. 

  • Erdei az utolsó menetre is nagyon friss és éles maradt. Rengeteget ütött, a grúz fogásba is menekült. A menet végég aztán kétségbeesett csapkodásba kezdett, de Erdei ellépett előle. A győzelme nem kétséges, minden menetet elvihetett.