Pacquiao–Bradley-meccs Las Vegasban

2014.04.12. 18:13 Módosítva: 2014.04.12. 18:31
Közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban vívják a hétvége legjelentősebb bokszmeccsét, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért Manny Pacquiao visszavágásra készül a címvédő Timothy Bradley ellen.

A két bokszoló 2012. júniusában csapott össze, és akkor Bradleyt 115-113, 113-115, 115-113 arányban hozták ki győztesnek. A meccs után a Fülöp-szigeti értetlenül állt a döntést meghallva, szerinte nem volt olyan ütése Bradleynek, amely győzelmet érhetett volna.

Nem meglepő a tény, hogy a meccs után szinte azonnal elkezdték szervezni a visszavágót, de csak mostanra sikerült tető alá hozni. Közben mások is úgy gondolhatták, hogy valóban nem a győztest hozták ki a két évvel ezelőtti meccsen. Bradley bár legyőzte az orosz Ruszlan Provodnyikovot és a mexikói Juan Manuel Márquezt is, annyi fenyegetést  kapott, hogy még az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Aztán a 31 meccsén veretlenül maradt Bradley folytatta, és érzése szerint felkészülten várja a vasárnapi meccset. Több szakértő éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy most talán még esélyesebb a hazájában nemzeti hősként tisztelt Pacquiaóval szemben, aki nem nyújt mostanában meggyőző teljesítményt, bár novemberben könnyen verte Brandon Riost.

Mindenesetre a felek már túl vannak az ilyenkor szokásos mérlegelésen is. Ezen nem maradt el a szokásos viccelődés, és a másik húzása. Ebben éppen Bradley járt az élen, aki a videó tanúsága szerint nagyon jó kedvében volt. Hogy a meccs után kinek lesz majd jó kedve, vasárnap hajnalra kiderül, a meccset háromkor kezdik, a Sport TV élőben közvetíti. 

Pacquiao-Bradley