Amerikában kapott szerződést a magyar profi bokszoló

2014.07.10. 16:18

Nemesapáti Norbert hároméves szerződést kapott két észak-amerikai promóciós cég-től. Hamarosan már meccset is vív Amerikában, írja a Monokli.com.

Az összes eddigi hivatásos ökölvívó mérkőzését megnyerő, nagyközépsúlyú WBC (Boksz Világtanács) „Youth Silver – Ifjúsági Ezüst” bajnok Nemesapáti Norbert augusztus 8-án bemutatkozik az Egyesült Államokban. A 18 éves bokszoló ellenfele a szintén veretlen, guyanai származású Lennox Allen (17 győzelem – 0 vereség – 1 döntetlen) lesz, a küzdelmet nyolc menetre írták ki.

Feja Tibor, a bokszoló edzője/menedzsere csütörtökön egy újabb részletet árulhatott el az elsőre is szenzációs lehetőséggel kapcsolatban: Nemesapáti meghatározott meccsszámot garantáló, három évre szóló kontraktust írt alá két tengerentúli vállalkozással, a DiBella Entertainment-tel, valamint a kanadai Jean Pascal Promotionsszal.

A magyar bokszoló amatőr ökölvívó múlt nélkül kapott ilyen jelentős szerződést Amerikában, amire még nem volt példa a sportág hazai történetében. Nemesapáti, valamint a szerződést tető alá hozó Feja Tibor, hetek óta – a felkészülés mellett – már az amerikai tartózkodást intézi.

Nemesapáti Norbert eddigi profi pályafutása tökéletesen alakult, hiszen mind az eddig 14 összecsapását megnyerte (ebből 13 KO/TKO). Az ESPN Friday Night Fights sorozat jogait Magyarországon a DigiSport birtokolja, a csatorna korábbi nyilatkozatai alapján Nemesapáti augusztus 8-i amerikai bemutatkozását is élőben sugározzák.