Négy vereség a női boksz-vb-n

2014.11.17. 16:07

A hétfői versenynapon érdekelt mind a négy magyar bokszoló vereséget szenvedett és kiesett a dél-koreai Csedzsuban zajló női ökölvívó-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség honlapja szerint az olimpiai súlycsoportban, 51 kilogrammban szereplő Ancsin Katalin a török Elif Nur Coskun ellen lépett ringbe, s végül egyhangú pontozással kikapott. A három pontozóbíró a négyből három menetben egyaránt a törököt, egyben pedig az Eb-bronzérmes Ancsint látta jobbnak.

Az 57 kilós Nagy Kornélia hasonló meccset vívott a tajvani Csen Ven Linggel, ám esélye nem volt a győzelemre, a pontozók mindegyike csak egy menetben látta őt a jobbik félnek, így ő is búcsúzott.

A nap másik két magyarja nagyon sima vereséget szenvedett: az ugyancsak olimpiai kategóriának számító 60 kg-ban bokszoló Csombor Vivien minden menetet elveszített az azeri Jana Alekszejevna ellen, Papp Nikoletta pedig mindössze 28 másodpercet töltött a ringben, mivel a bíró egyszer rászámolt, majd - kissé érthetetlen módon - azonnal beszüntette a kínai Tan Tou elleni összecsapását.

A világbajnokság keddi, harmadik versenynapján a 48 kilós Barankai Virginia lesz az egyetlen magyar, ő a hazai közönség előtt szereplő Park Cso Rong ellen lép ringbe.