Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Klicsko mind a négy övet akarja

2014.11.19. 13:38

A jelenlegi három után jövőre már mind a négy nagy világszervezet övét birtokolhatja Vlagyimir Klicsko, az ukránok profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoka.

A 38 éves bokszoló szombaton, Hamburgban kiütéssel győzte le az addig veretlen bolgár Kubrat Pulevet - akit a mérkőzés után kórházba kellett vinni. Klicsko ezzel megvédte a Boksz Világszövetségnél (WBA), a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) és a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött címét.

A negyedik nagy szervezetet, a Boksz Világtanácsot (WBC) vezető Mauricio Sulaiman szerdán közölte, hamarosan lehetőséget biztosítanak Klicskónak, hogy megszerezze a WBC övét is. Az korábban bátyja, Vitalij tulajdonában volt, aki időközben Kijev főpolgármestere lett.

„Szeretném a negyedik címet visszahozni a családba" - utalt Vlagyimir arra, hogy az övet jelenleg Bermane Stiverne birtokolja. A 36 éves kanadai bokszoló január 17-én lép szorítóba az amerikai Deontay Wilder ellen, ez után lehet a címegyesítő csata Klicskóval, aki előbb még áprilisban vív egy mérkőzést.

A fiatalabbik Klicsko mérlege: 63 győzelem - ebből 54 kiütés - és három vereség. Legutóbb több mint tíz éve, 2004 áprilisában kapott ki, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai, írta az MTI.