Miklós
-4 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Klicsko doppingvád miatt perli Pulevet

2014.11.25. 17:51

Doppingvádakkal illette az őt tíz napja legyőző Vlagyimir Klicskót a bolgár Kubrat Pulev, mire az ukrán bokszoló ügynöksége azonnal pert indított ellene. Klicsko november 15-én kiütéssel nyert az addig veretlen Pulev ellen Hamburgban, megvédve nehézsúlyú világbajnoki címét a Boksz Világszövetségnél (WBA), a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF), a Boksz Világszervezetnél (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO).

Pulev közölte, többször is meglátogatták a doppingellenőrök a meccs előtt, miközben ellenfele egyetlen szűrésen sem esett át. „Tisztelem, mert világbajnok, de láttam a piszkos trükkjeit is” – mondta a bolgár bokszoló, aki a meccs előtt nem ment el a sajtótájékoztatóra, mivel stábjából csak három ember lehetett jelen. Pulev hozzátette, Klicsko csak színlelte azt a szeptemberi bicepszsérülését, amely miatt későbbre kellett halasztani az összecsapásukat, írja az MTI a balhéról.

Az ukrán ügynöksége, a K2 válaszul pert indított Pulev ellen. Klicsko pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.