Szilárda
0 °C
6 °C

Hamarosan újra világbajnoki címért bokszolhat egy magyar

2014.11.29. 09:16

Bedák Zsolt december 6-án, Budakalászon próbálja megvédeni Európa-bajnoki övét az orosz Ruszlan Bercsuk ellen.

A rendívül jó mérleggel rendelkező (22-1-0) magyar bunyós 2014-ben kifejezetten aktív volt, hiszen a kontinensbajnoki övet márciusban, Kecskeméten szerezte meg, és júniusban egyszer már sikerrel meg is védte. A második címvédésekor Bercsuk (10-4-0) ellen hívják ringbe, aki pályafutása során nem egyszer két, vagy három súlykategóriával feljebb is küzdött.

„Eddig nagyon jól sikerült az idei esztendő, és jól felkészültem, hogy ez a remek sorozat folytatódjon” – jelentette ki Bedák Zsolt. „Több kemény mérkőzésen vagyok túl, de az előrelépéshez kellenek az ilyen küzdelmek. Erdei Zsolt is kiemelte, hogy a visszatérésem óta még nem voltam ilyen jó formában. Természetesen győzni akarok jövő szombaton, és azon leszek, hogy a közönség kiváló mérkőzést láthasson!”

Bedák szerdán kapta a csúcsterhelést, amikor tíz menetet váltott partnerekkel kesztyűzött. „Szilvai László, Sinkó Krisztián és Görbics Gábor segített, és bátran mondhatom, hogy pazar sparring volt” – fogalmazott a kispehelysúlyú öklöző.

Bedák jó teljesítménye miatt a WBO-ranglistán már a 3. helyen áll, igen közel került egy vb-címmérkőzéshez. Mi több, az elmúlt hetekben a nemzetközi szaksajtóban több olyan publicisztika jelent meg, amiben biztosnak veszik, miszerint hamarosan összecsap a ranglistát vezető filippínó Genesis Servaniával (25-0-0).

„Nem foglalkozok ezzel a lehetőséggel, csak a következő mérkőzésemre koncentrálok. Ha nem így tennék, szerintem hibát követnék el. Most csak Bercsuk létezik, és a világbajnoki címmérkőzéssel csak akkor foglalkozom, amikor az Európa-bajnoki címmérkőzést sikerrel megvívtam, és a menedzsmentem azt mondja, hogy lesz ilyen mérkőzés!” – mondta Bedák.

A gálán láthatunk még egy nehézsúlyú WBO Europe összecsapást is az olasz-német Francseco Pianeta és a horvát Ivica Bacurin között. Kötelek közé lép még Szellő Imre, Kovács Attila, Bozai Gyula, valamint a Ferobox Event fiataljai is.

Az élő közvetítés 21:45-kor kezdődik az M1-en.