Mickey Rourke 62 évesen megverte 29 éves ellenfelét egy bokszgálán

2014.11.29. 01:41

Mickey Rourke, hollywoodi filmsztár húsz év kihagyás után, 62 évesen visszatért a szorítóba egy pénteki moszkvai bokszgálán, és kiütötte a nála kétszer fiatalabb ellenfelét.

A mérkőzést ötmenetesre tervezték, de Rourke ellenfele, a 29 éves amerikai Elliot Seymour már második menetben kétszer padlót fogott a testére leadott ütések után, ezért a bíró leállította a mérkőzést. A kétmenetes csata során Seymournak gyakorlatilag nem volt egyetlen "villanása" sem, Rourke több ütése pedig a kelleténél mélyebben landolt ellenfele testén, amiért a bokszoló-filmsztár utólag bocsánatot kért – írja az MTI.

Mickey Rourke, aki színészi pályafutása mellett profi bokszoló is volt, húsz év kihagyás után állt kötélnek, és a meccs után fogadkozott, hogy még 4-5 meccset vállal. Mint mondta,

ismer egy 75 éves férfit, aki Miamiban edz, és "nagyon jól néz ki".

Rourke 16 kilogrammot fogyott a felkészülés során, jóval vékonyabbra, mint a 2008-ban forgatott The Wrestler (Pankrátor) című filmjében volt (azért a szerepért Golden Globe-díjat kapott).

A moszkvai mérkőzésre Freddie Roach, az egyik legsikeresebb amerikai bokszedző készítette fel, aki korábban olyan híres profi ökölvívókkal dolgozott, mint Mike Tyson, Oscar De La Hoya vagy Manny Pacquiao.

Mickey Rourke vs Elliott Seymour (teljes küzdelem)

Mickey Rourke 12 évesen kezdett bokszolni, majd színészkedett, és 1991-ben tért vissza ismét három évre a kötelek közé. Profi ökölvívó karrierje során Rourke nyolcszor állt a szorítóban, hatszor győzött – négyszer kiütéssel –, és két mérkőzése döntetlenül ért véget. Moszkvai ellenfele, Elliot Seymour eddig egyszer győzött, és tízszer kapott ki.

A Rourke-Seymour mérkőzés az orosz Ruszlan Provodnyikov és a mexikói José Luís Castillo 12 menetes világbajnoki címmérkőzését vezette fel. Ez utóbbin Provodnyikov győzött az ötödik menetben technikai KO-val.